FERDIG I BLÅTT: Philippe Gilbert er inne i sin siste sesong for Deceuninck-QuickStep. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Gilbert forlater Deceuninck-QuickStep

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.08.19 17:17

Del på    

Belgieren skal sykle for Lotto Soudal til han blir 40.

(procycling.no): Mandag offentliggjorde Lotto Soudal at Philippe Gilbert skal sykle for det belgiske WorldTour-laget i 2020, 2021 og 2022.

Dermed returnerer 37-åringen til samme lag han syklet for fra 2009 til 2011. Når hans nye avtale løper ut vil han være 40 år gammel.

Gilbert fikk tilbud om ny kontrakt i QuickStep, men den var kun ut 2020.

– Jeg har fortsatt lyst til å sykle. Uten tvil. Da jeg skjønte at jeg kunne få ny kontrakt som bare varte et år så ble det klart for meg at jeg ønsket å bytte. Den tydeligste interessen kom fra Lotto Soudal. Det er et lag jeg kjenner og rytterne og støtteaparatet er ikke fremmede for meg. Jeg vet hva laget dreier seg om og gleder meg til å bli en del av prosjektet igjen, sier Gilbert om signeringen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– De siste årene har jeg fult laget fra utsiden og jeg tror kanskje de har manglet en skikkelig leder i mange ritt. Jeg vil prøve å løfte laget til nye høyder. Både ved å prestere selv men også ved å gjøre andre bedre. Det gir meg like mye glede om de klarer å ta et steg og klarer å vinne. Jeg kjenner noen av dem fra landslaget, mens andre som Wellens og Ewan bør jeg nærme, forteller den tidligere verdensmesteren.

Fremdeles gjenstår noen ritt for QuickStep i hans tredje og siste sesong for laget til Patrick Lefevere.

– Disiplin og glede er nøkkelen for å holde på lenge som proffsyklist. Jeg drar fortsatt på trening til samme klokkeslett og gjør det jeg må gjøre. Jeg skulker aldri trening. Det sammen med en sterk kropp gjør at jeg fortsatt er konkurransedyktig på høyt nivå. I vueltaen, i VM og i Il Lombardia så vil jeg avslutte min tid i Deceuninck-QuickStep på en så god måte som mulig. Forhåpentligvis med en seier.

Foreløpig er Gilbert sin siste triumf i blått på velodromen i Roubaix.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse