VARIERENDE: Philippe Gilbert var offensiv på tidlige brosteinspartier, men slet mot slutten av Paris-Roubaix. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Gilbert: – Jeg følte meg fortapt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.04.18 14:49

Del på    

Drømmen om monumentseier ble ikke realisert i Paris-Roubaix.

(procycling.no): Drømmen til Philippe Gilbert gikk ikke i oppfyllelse i 2018. I sosiale medier, under emneknaggen StriveForFive, har belgieren formidlet målet om å vinne alle fem monumenter. Ved starten av sesongen manglet han Milano-Sanremo og Paris-Roubaix. Nå er begge syklet, og de mangler fremdeles på seierslista. I Sanremo hang han ikke med i toppen, og i Roubaix merket han at erfaringen manglet.

– Enkelte øyeblikk i rittet, selv om jeg har studert løypa, så følte jeg meg litt fortapt. Det er ikke alltid lett å orientere seg. Det kommer med erfaring, sier Gilbert ifølge Cyclingnews.

På velodromen i Roubaix var 35-åringen over tre minutter bak vinner Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). Quick-Step-rytteren vant spurten om 15. plass foran Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) og John Degenkolb (Trek-Segafredo). Det var ikke resultatet han håpte på.

– Jeg er skuffet, men har ingen unnskyldninger. Det er ikke så mye å si. Alle fullførte rittet med den plasseringen de fortjente, konstaterte Gilbert.

Quick-Step angrep tidlig

Til tross for at Gilbert syklet sitt første Paris-Roubaix siden 2007, var han regnet blant favorittene. Den tidligere verdensmesteren kjørte med selvtillit inn i Arenbergskogen, og var blant de første ut av det beryktede brosteinspartiet.

– Jeg så Sunweb-rytteren (Mike Teunissen, journ.anm), og bestemte meg for å gå med. Jeg gjorde det fordi rittet hadde allerede vært hardt, og jeg viste ikke hva som kom til å skje. Jeg markerte angrepet hans, og det kostet meg ikke så mye.

De to hadde fått en pen luke, men fikk snart selskap.

– Han førte over brosteinen, og etterpå ventet vi på Politt fra Katusha. Da var det i hvert fall tre lag som ikke ville jage på oss. Men de organiserte seg raskt de andre, og vi hadde litt motvind. Vi hadde ikke så mye informasjon, og visste ikke hvordan vinden ville blåse. Det var fortsatt langt igjen, så alle var litt redde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRIO I TET: Philippe Gilbert, Mike Teunissen og Nils Politt brøt løs fra feltet etter over Arenberg. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Drakk for lite

Etter hvert ble trioen kjørt inn, men da angrep Gilbert sin lagkamerat Zdenek Stybar. Tempoet ble gradvis høyere, og i et ritt med stadig kamp om posisjoner og kjør over brosteinen er det fort gjort å bli glemsk.

– Etter det så drakk jeg ikke nok. Jeg var litt sulten, og slet i 30-40 kilometer. Jeg ble litt bedre etter hvert, men rittet var over for meg. Jeg bommet på noen flasker, og måtte betale for det. Det var et veldig, veldig hardt ritt.

Til tross for en tung stund, var det ikke utelukkende negativt for Gilbert.

– Det var en god opplevelse. Jeg led slik alle gjorde, men jeg var ikke så verst over brosteinen.

Med brosteinsrittene bak seg, venter nå Ardenner-klassikerne på Quick-Step-rytteren.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse