KLATRET OPP: Philippe Gilbert veltet stygt på tourens 16. etappe. Foto: Tim de Waele/Getty Images

KLATRET OPP: Philippe Gilbert veltet stygt på tourens 16. etappe. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Gilbert bryter Tour de France

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.07.18 18:40

Del på    

– Det er fryktelig, men jeg var også heldig, sier belgieren etter den stygge velten på etappe 16.

(procycling.no): Philippe Gilbert starter ikke den 17. etappen av Tour de France som venter på onsdag. Det melder belgiske Het Nieuwsblad.

Quick-Step Floors-rytteren var førstemann over toppen på en kategorisert stigning litt over halvveis på tirsdagens etappe, men i en venstresving i utforkjøringen gikk det galt. Hastigheten var for høy, og 36-åringen forsøkte å bremse ned. Men den lille steinmuren som markerte veiens ytterpunkt kom for raskt. Sykkelen kjørte inn i muren, mens Gilbert stupte over muren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OPP IGJEN: Philippe Gilbert kom seg tilbake på sykkelen etter velten, og fullførte etappen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bak muren var det flere meter ned til skogbunnen. Etter noen nervepirrende minutter uten bilder av belgieren, kom han seg opp til veien igjen og fortsatte rittet.

Gilbert kom seg til mål, 31 minutter etter at lagkompis Julian Alaphilippe hadde vunnet etappen.

– Jeg klarer ikke bruke beinet mitt. Det er fryktelig, men jeg var også heldig, sier Gilbert etter å ha fått undersøkt kneet en stund etter målgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MYE BLOD: Philippe Gilbert mottok det røde startnummeret som mest offensive rytter, med en blodrød venstre sokk som et tydelig tegn på velten. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– Turte ikke røre på meg

Det var ned fra Col de Portet d’Aspet at Gilbert veltet. Fjellet, og utforkjøringene ned fra det, har opplevd dramatiske hendelser tidligere.

I 1995 døde olympisk mester Fabio Casartelli da han veltet i utforkjøringen. Gilbert slapp med skrekken.

– Jeg var ganske redd da jeg så det var langt ned og jeg landet på ryggen min. Jeg så bare steiner rundt meg, og trodd jeg hadde brukket alt. Jeg turte ikke røre på meg til å begynne med. Det kom folk raskt til meg, men jeg hadde store smerter. Jeg falt omtrent fire meter, men steinene var problemet, forklarer Gilbert.

Med hjelp fra fotografer og motorsyklister ble Gilbert dratt opp til veien igjen. Belgieren viste tommel opp til TV-kameraet, og kom seg på sykkelen igjen. Etter målgang ble han kåret til etappens mest offensive rytter, og karret seg opp på podiet.

Men etter legesjekken er touren over for den rutinerte Gilbert.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse