LEGGER OPP: Simon Gerrans parkerer sykkelen etter inneværende sesong. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Gerrans legger opp

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.08.18 19:57

Del på    

Den doble monumentvinneren parkerer sykkelen.

(procycling.no): BMC-rytter Simon Gerrans annonserte tirsdag at han stopper sykkelkarrieren etter inneværende sesong.

Australieren har nytt en suksessfull karriere, med seire i både Milano-Sanremo og Liège-Bastogne-Liège, to etappeseire i Tour de France og fire sammenlagtseire i Tour Down Under.

Etter å ha syklet syv sesongen i Orica-laget forlot han dem til fordel for BMC foran årets sesong, hvor han har fungert som hjelperytter og roadcaptain, og var en del av Tour de France-laget bygget rundt Richie Porte.

– Selv om jeg føler jeg fremdeles presterer på et godt nivå fysisk så er ikke lidenskapen min for sporten det den en gang var. Profesjonell sykling er for hardt om du ikke klarer å dedikere deg fullt og helt. Jeg er veldig glad for å kunne forlate sporten på mine egne vilkår og jeg føler at enden av denne sesongen er det rette tidspunkt for en overgang til en ny fase i livet, skriver 38-åringen i et åpent brev.

Vurderer å fortsette i sporten

I brevet skriver Gerrans at han nå planlegger å tilbringe tid med familien sin, før han tar fatt på nye utfordringer.

– Over de siste årene har jeg mottatt noen svært interessante karrieremuligheter fra både insiden og utsiden av sykkelsporten. Jeg håper å fortsette og være involvert i sporten til en viss grad, men jeg er imidlertid motivert for å få litt erfaring og utvikle mine ferdigheter innenfor et nytt område.

Gerrans ble profesjonell hos AG2R Prévoyance i 2004 og har gjennom sin 15 år lange karriere vært innom seks lag.

– Jeg vil spesielt nevne hvert eneste av de profesjonelle lagene jeg har syklet for gjennom min karriere. AG2R Prévoyance, Crédit Agricole, Cervélo TestTeam, Team Sky, GreenEDGE og BMC Racing Team. Takk for mulighetene jeg fikk og hva jeg lærte når jeg syklet i deres frager. Et av mine mål var å ha positiv innvirkning i hvert lag ved å bidra både på og av sykkelen, og jeg føler jeg har oppnådd dette.

– Når jeg ser tilbake på karrieren min så kommer ikke de kjæreste minnene fra å vinne klassikere eller Grand Tour-etapper, men gleden og lykken mine seire skapte for laget og folkene nær meg. Jeg gleder meg også over de gangene jeg bidro til mine lagkameraters personlige suksess.

Hele Gerrans’ åpne brev kan du lese på BMCs nettsider!

Tagget med: ,

Les også disse