Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Power til topps i Japan

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.10.18 13:29

Del på    

Vant i sitt siste ritt for Mitchelton-Scott.

Årets Japan Cup endte i en duell mellom Robert Power og Antwan Tolhoek. De to klatretalentene var best i den kuperte løypa og kom sammen til mål. Der ble det en spurt om seieren, hvor Power viste seg som den raskeste.

Seieren var Powers andre proffseier. Den første kom i juli, da han kom sammen med Simon Yates i Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika til mål og fikk seieren av sin mer meritterte lagkamerat.

Årets sesong har vært et solid skritt i riktig retning for klatretalentet. I 2014 og 2015 etablerte han seg som ett av de aller største talentene i sporten, med andreplass i Tour de l’Avenir i 2014 og seier i Giro Valle d’Aosta i 2015. Power var også favoritt til å vinne Avenir i 2015, men kom aldri til start på grunn av en kneskade han pådro seg i en velt i forkant av rittet.

Power hadde allerede da signert proffkontrakt med dagens Mitchelton-Scott, men fikk en dårlig start på proffkarrieren. Et benmargsødem førte til at han først kom i konkurranse mot slutten av 2016. 2017 foregikk også uten de største resultatene, mens han i år har tatt to seirer, blitt nummer seks i Strade Bianche og vist seg fram som en meget god hjelper ved flere anledninger.

Les mer om Power i procycling.nos talentblogg her!

Rittet var Powers siste for Mitchelton-Scott. Han forlater nå laget til fordel for Team Sunweb.

– Det er en spesiell seier siden det er mitt siste ritt for Mitchelton-Scott. Jeg ønsket virkelig å komme her og gjøre mitt beste for å si takk for de siste årene, sier Power i en pressemelding.

Dagens ritt markerte også en avslutning for Simon Gerrans. Den australske veteranen legger opp etter årets sesong, og Japan Cup ble det siste rittet i karrieren. Gerrans har blant annet vunnet monumentene Milano-San Remo og Liége-Bastogne-Liège og har tatt etappeseirer i Tour de France, Vuelta a España og Giro d’Italia.

Tagget med: , ,

Les også disse