VANT: Alessandro De Marchi tok seieren. Foto: Tim de Waele/Getty Images

De Marchi vant regntungt Giro dell’Emilia

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.10.18 16:33

Del på    

Veteranen holdt unna for favorittene etter et tidlig angrep.

Alessandro De Marchi er ikke en mann med mange seirer, men de fire han hadde før lørdagens Giro dell’Emilia var alle av det prestisjefylte slaget og etter offensiv sykling hvor han kom alene til mål.

I den italienske høstklassikeren var han igjen på offensiven og angrep på den andre av fem ganger opp til San Luca (2,1 kilometer à 9,7 prosent). I den våte utforkjøringen hadde hovedfeltet problemer med å holde tempoet til BMC-veteranen og i bunn av bakken for siste gang hadde han en solid ledelse (anslagsvis rundt 45 sekunder) ned til et svært redusert hovedfelt.

Det holdt for italieneren, som tok seieren noen sekunder foran Rigoberto Urán (EF-Education First) og lagkameraten Dylan Teuns.

Var solo i flere runder

Lørdag var det klart for tradisjonsrike Giro dell’Emilia, som ble kjørt for 101. gang. Den italienske klassikeren ble avsluttet med fem turer opp til San Luca på de siste fire milene.

Et brudd kom først inn til de lokale rundene, men ble hentet inn igjen den andre gangen over bakken fra flere ryttere i hovedfeltet. Blant dem var Matej Mohoric (Bahrain-Merida) og Alessandro De Marchi (BMC).

Mens Mohoric kjørte veldig sterkt i de våte utforkjøringene, var det De Marchi som var sterkest oppover og krysset toppen av San Luca for tredje gang alene i tet. Inn i stigningen for fjerde gang var De Marchi halvminuttet foran Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) og Mohoric, med hovedfeltet rundt halvminuttet bak dem igjen.

Italieneren fortsatte å kjøre meget bra i den to kilometer lange bakken. Over toppen, med 9,3 kilometer igjen, hadde han en luke på 45 sekunder ned til hovedfeltet, som nå hadde kjørt inn Mohoric og Geniez.

Mohoric stakk nok en gang fra feltet i utforkjøringen, denne gang sammen med Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo). De entret de siste to kilometerne rundt halvminuttet bak De Marchi. Brambilla fikk tekniske problemer i inngangen på bakken og mistet dermed kontakt med både Mohoric og feltet.

Hovedfeltet kom inn ytterligere noen sekunder bak. Der satt Egan Bernal (Team Sky) fart for lagkameraten Gianni Moscon, men det hele ble litt for lite, litt for sent.

Dermed ble det en kamp om podieplassene i gruppa bak. I det bratteste partiet angrep først Michael Woods (EF-Education First) og skapte en gruppe på ni ryttere. Woods angrep igjen inne på den siste kilometeren, men med Dylan Teuns (BMC) som bare markerte på hjul, ble det ikke noe godt samarbeid.

Woods’ lagkamerat, Rigoberto Urán, fikk en luke med et angrep like etter, og kjørte over målstreken som andremann. Teuns ble nummer tre, mens Woods tok fjerdeplassen.

Bare nesten for Uttrup Ludwig

Damenes utgave ble kjørt tidligere på dagen. I likhet med herrerittet ble det avsluttes opp San Luca, riktignok kun med den ene passeringen av den bratte bakken.

Et samlet felt kom inn i bunn av stigningen og like etter kom angrepet fra den store favoritten, danske Cecilie Uttrup Ludwig (Cervélo-Bigla). Hun fikk en luke tilbake til forfølgerne, men på de siste 400 meterne gikk det tungt for dansken.

Rasa Leleivyte (Aromitalia Vaiano) kom susende forbi bakfra og tok til slutt en ganske klar seier. På de siste 20 meterne passerte også Arlenis Sierra (Astana) en resignert Ludwig.

Tagget med: , ,

Les også disse