TROFAST: Simon Geschke har syklet i det samme laget i ti år, men har nå funnet tiden for nye utfordringer. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Forlater Sunweb etter ti sesonger

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.08.18 21:46

Del på    

Geschke klar for CCC-satsningen.

(procycling.no): Etter å ha syklet ti sesonger i Team Sunweb, så har Simon Geschke funnet ut at det er på tide med nye utfordringer. Tyskeren har derfor valgt å signere med CCC, som tar over som tittelsponsor i satsningen vi kjenner som BMC i dag.

– Jeg ville bytte lag minst en gang i karrieren min og tenkte at i år ville være et godt tidspunkt. Så kom denne muligheten og jeg tok den, sier han i en pressemelding.

LES OGSÅ: Polsk skoprodusent redder 2019-sesongen for BMC

Geschke tok steget inn i proffsirkuset da han ble stagiare for Team Milram høsten 2008 og signerte etter hvert sin første proffkontrakt med Skil-Shimano foran 2009-sesongen.

Det nederlandske prokontinentallaget ble etter hvert til Argos-Shimano, Giant-Shimano, Giant-Alpecin, før det i 2017 fikk navnet Team Sunweb, som vi kjenner det som i dag. Geschke har vært en trofast hjelperytter i det tyske laget, men nøt også individuell suksess da han vant den 17. etappen til Pra-Loup i Tour de France 2015.

Foreløpig bare åtte ryttere

CCC har ennå ikke bestemt noe lagnavn for 2019-sesongen og har fremdeles hull i stallen sin som må fylles. Greg Van Avermaet har annonsert at han blir med laget videre, og det samme gjør også Alessandro De Marchi, Nathan Van Hooydonck og Michael Schär.

Laget har i tillegg sikret seg Serge Pauwels fra Dimension Data, Will Barta fra Hagens Berman Axeon og Guillaume Van Keirsbulck fra Wanty-Groupe Gobert.

Trolig vil flere ryttere og støtteapparat fra både CCC Sprandi Polkowice og BMC Racing Team bli med videre i den nye satsningen.

32 år gamle Geschke føler seg sikker på at han kommer til en solid organisasjon.

– Laget har alltid fremstått som svært profesjonelle og strukturen er svært god med sportsdirektører og støtteapprat, så det imponerte meg virkelig. Fra utsiden så virker det som et lag med en strålende atmosfære. Jeg tror jeg vil få det bra i laget.

– Simon er en spesialist når det kommer til Ardenner-klassikerne og Lombardia rundt, så han vil tilføre laget vårt styrke i endagsrittene, enten det er som hjelperytter eller gjennom egne muligheter. Fra et Grand Tour-perspektiv så har Simon elleve deltagelser og en etappeseier i Tour de France. Han har spilt en fantastisk rolle som hjelperytter for sine respektive kapteiner og det gjør han til en fantastisk ressurs for oss, sier lagets sjef Jim Ochowicz.

Tagget med: , , ,

Les også disse