KLAR MARGIN: Tao Geoghegan Hart slo Jai Hindley med 39 sekunder på tempoetappen i Milano. FOTO: Eurosport Player

Geoghegan Hart avgjorde Giro d’Italia på siste etappe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 25.10.20 16:32

Del på    

Utklasset Hindley gjennom temporittet i Milano.

(procycling.no): Aldri før har det vært så jevnt før en avsluttende tempo på Grand Tour-nivå.

Etter 20 etapper var det kun hundredeler som skilte Jai Hindley (Team Sunweb) og Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers).

Den individuelle tempoen i Milano avgjorde alt.

16:09 trillet Tao Geoghegan Hart ned startrampen og la ut på de 15 viktigste kilometerne av karrieren.

Tre minutter senere var det Jai Hindleys tur. I rosa trøye jaget Sunweb-rytteren ut på første kilometer.

Den av de to som hadde den beste tiden i mål, ville vinne Giro d’Italia 2020.

Første GPS-sekunderingen viste at de to fremdeles lå helt likt. Men så seg Geoghegan Hart litt av gårde. Fem sekunder var neste GPS-sekundering.

Trenden fortsatte inn mot den eneste offisielle sekunderingen som kom etter 10,3 kilometer.

Der ble britens fordel bekreftet: 22 sekunder var avstanden mellom de to.

Tao Geoghegan Hart hadde ni av ti fingre på den rosa trøya. Nå trengte han bare å fullføre.

Ingen feil ble gjort. Geoghegan Hart vant Giro d’Italia 2020 med tiden 18:14 på den avgjørende tempoen.

– Det var bisart, for å være ærlig. Ikke i mine villeste drømmer så jeg for meg at dette kunne være mulig da vi startet for nesten en måned siden på Sicilia. I hele min karriere har jeg drømt om å være topp 5 eller topp 10 kanskje i et ritt som dette. Det her er noe helt annet enn det. Jeg tror det kommer til å ta lang tid før det går opp for meg, sier Geoghegan Hart i intervjuet på Eurosport etter målgang.

– Sportsdirektøren min sa jeg ledet med ti sekunder, så sa han jeg hadde litt mer. Jeg skjønte vi var i en god posisjon da han skrek at jeg ikke skulle ta noen sjanser på den siste kilometeren. Det er ikke ofte sportsdirektøren din ber deg roe ned på en så kort tempo, så jeg visste at jobben var gjort. Det var utrolig å komme hit til sentrum av Milano, beretter 25-åringen fra London.

Så fikk Geoghegan Hart spørsmålet om betydningen av dette. Hva gjør en Grand Tour-seier med karrieren hans?

– Jeg vet ikke og jeg bryr meg ikke. Jeg skal bare nyte dette. Det er helt utrolig. Jeg skal forbli den samme personen og fortsatt være like profesjonell og dedikert. Jeg skal sykle og jeg skal elske livet mitt. Jeg er beæret og takknemlig for den utrolige posisjonen jeg er i som får sykle disse vakre rittene, avslutter Geoghegan Hart.

Jai Hindley trillet i mål på tiden 18:53. Seiersmarginen ble til slutt 39 sekunder.

Wilco Kelderman gjorde den beste tempoen av de tre beste i sammendraget, men Sunweb-rytteren var for langt bak før den avgjørende tempoen.

Nederlenderen ble nummer tre i sammendraget.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DEN FJERDE: Filippo Ganna vant sin tredje tempoetappe i årets Giro. Totalt tok han fire seirer gjennom giroen. FOTO: Eurosport Player

Tempo-hattrick til Ganna

Victor Campenaerts satt i lederstolen i det Filippo Ganna trillet ned startrampen i Cernusco sul Naviglio.

NTT-rytterens tid var på 17:48.

Men tempofenomenet til INEOS Grenadiers skulle gjøre dagen til det britiske storlaget komplett.

Ved passering etter en mil var det ingen tvil om hvem som var dagens raskeste.

Ganna var 20 sekunder Chad Haga (Team Sunweb), som hadde bestetid ved passering, og 21 sekunder foran Campenaerts.

Tempoverdensmeteren økte ytterligere inn til målstreken i Milano.

Den fjerde etappeseieren, og den tredje av tre mulige på tempoetappene i Giro d’Italia, var sikker.

17:16 var den nye ledertiden til Filippo Ganna.

Ingen av de som fulgte bak ham var i nærheten. Filippo Ganna sikret INEOS Grenadiers den syvende etappeseieren i årets Giro d’Italia.

I seiersintervjuet var italieneren mest opptatt av lagkameratens sammenlagtseier.

– Vi har jobbet sammen i 21 dager og det har vært tungt. Men et så stort resultat er fantastisk. Jeg så Tao i dag morges med et smil om munnen. Så tenkte jeg at vi kom til å ta den syvende etappeseieren og den rosa trøya, sier Ganna i intervjuet vist på Eurosport.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse