NY DUELL: Fernando Gaviria slo Caleb Ewan på Long Beach. Torsdag vant han nok en gang over australieren. Foto by Chris Graythen/Getty Images for AEG

Gaviria vant ny spurtduell mot Ewan

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.05.18 01:02

Del på    

Déjà vu i Tour of California.

(procycling.no): Den femte etappen av Tour of California endte på nøyaktig samme vis som åpningsetappen i Long Beach.

Et samlet felt kom til målstreken, med Quick-Step Floors i best posisjon. Kaptein Fernando Gaviria åpnet spurten fra andre posisjon, men hadde Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) på hjul. Caleb Ewan (Mitchelton Scott) fulgte bak verdensmesteren.

Australieren klarte å passere slovaken, men det ble for langt opp til colombianeren, som dermed tok sin andre etappeseier i årets Tour of California. Ewan ble nummer to, med Sagan på tredjeplass. Trioen endte på samme plass på podiet som på åpningsetappen.

Triumfen er Gaviria sin sjette for i år, og Quick-Step Floors sin 31.

For Alexander Kristoff ble det nok en spurt i motbakke. Nordmannen var uten hjelperytter i finalen, og skaffet seg en brukbar posisjon med en kilometer igjen. Men på oppløpet kom det ryttere på begge sider av UAE-rytteren, og det endte med niendeplass på 30-åringen.

En ny spurtsjanse venter på lørdag, etter at sammendraget skal avgjøres på fredagens etappe.

Uheldige spurtstjerner

Etter en, stort sett, rolig etappe steg pulsen for flere ryttere mot slutten.

Mark Cavendish (Dimension Data) var den første av de uheldige raske rytterne. Briten punkterte med ti kilometer igjen, og det tok lang tid før han fikk et nytt bakhjul. Etter hvert fikk han tre hjelperyttere rundt seg, og startet jakten.

Da Dimension Data sin spurter nesten var oppe igjen var det Katusha-Alpecin sin tur til å være uheldige. Marcel Kittel punkterte med fem kilometer igjen, og var med det ute av seierskampen på den femte etappen.

De mest uheldige var dog hverken Cavendish eller Kittel. Maximilian Walscheid (Team Sunweb) og flere av hans lagkamerater gikk ned i en velt med bare 3500 meter igjen. Det belgiske spurttalentet Jasper Philippsen (Hagens Berman Axeon) var dog den som virket å ha de største smertene etter uhellet. Unggutten holdt seg til en blodig albue, men klarte å gå for egen maskin.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse