FRISKMELDT: Fernando Gaviria. Foto: Maximiliano Blanco/Getty Images

Gaviria vant da lagkompisene ble sendt hjem

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.07.20 16:50

Del på    

UAE Team Emirates måtte sende hjem tre ryttere som hadde vært i kontakt med en covid-19-smittet person.

(procycling.no): Torsdagens spurtetappe ble avgjort i det Fernando Gaviria timet den siste svingen til perfeksjon.

Etappen gikk stort sett som forventet langs de 168 kilometerne fra Castrojeriz til Villadiego. En 1500 meter lang bakke med 5,2 prosent stigning var siste utfordring åtte kilometer fra mål.

Det var dog ingen av de store kanonene som ikke klarte å dra seg med feltet over bakken.

CCC tok tak med tre kilometer igjen for å trekke Trentin fram i god posisjon. Verdensmester Mads Pedersen fulgte like bak med sin spurtkaptein Matteo Moschetti på hjul.

Groupama-FDJ ledet an inn mot svingen som ledet inn til de siste 200 meterne. Men Arnaud Démare var ikke mannen som traff best. Gaviria fikk klart best fart ut av svingen og ingen var i nærheten av å klare å hente colombianeren. Démare trillet i mål som andremann foran Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep).

Tidligere på etappen var det Alessandro Fedeli (Nippo Delko), Angel Fuentes (Burgos BH), Riccardo Verza (Kometa Xstra), Joel Nicolau (Caja Rural) og Francisco Galvan (Equipo Kern Pharma) som slet seg løs i bruddet, men med en spurtvennlig etappe foran seg var det ikke mye de fikk på feltet.

Inn på de siste 25 kilometeren hadde kvintetten bare 36 sekunder. De fem begynte å angripe hverandre og etter hvert forsvant Fuentes tilbake til feltet.

Posisjonskampen i feltet begynte for alvor med 20 kilometer igjen. Det tok ikke lang tid før også Fedeli, Verza og Galvan ble kjørt inn.

Nicolau holdt det gående alene noen minutter til, men Caja Rural-rytteren sin tid i manesjen var over da det var 15 kilometer igjen til målstreken i Villadiego.

Tre nye ryttere fjernet fra rittet

Før start var også UAE Team Emirates i fokus. Men denne gangen var det på grunn av covid-19. Før den første etappen ble Alex Dowsett og Itamar Einhorn trukket fra rittet av Isarel Start-Up Nation. Einhorn hadde vært i kontakt med smittede Omer Goldstein og før det var kjent at Goldstein hadde covid-19 hadde Einhorn alt vært i kontakt med Dowsett. Derfor ble de begge fjernet fra rittet og sendt i karantene.

Begge ryttere ble testet etter at de ble trukket ut av rittet. Begge prøvene var negative.

Nå var det UAE Team Emirates som måtte gjøre liknende. De tre colombianerne Sebastian Molano, Cristian Muñoz og Camilo Ardila syklet alle den første etappen på tirsdag.

Samme dag ble det kjent at trioen hadde vært i kontakt med en person som fikk bekreftet at hen var smittet.

– De tre colombianske utøverne var på lørdag i kontakt med en person (som ikke var involvert i rittet) som testet positivt for covid-19 i går. Vi følger protokollene til laget og UCI og isolerte de tre rytterne, sendte dem hjem og alle vil gå gjennom en ny test i dag, sier UAE onsdag morgen.

Laget opplyser også om at alle de tre rytterne ble testet to ganger før rittet startet på tirsdag. Testene ble gjennomført seks dager før rittstart og 72 timer før rittstart. Alle testene var negative.

Torsdagens vinner, Fernando Gaviria, var selv blant de første proffsyklistene som ble bekreftet smittet av covid-19. Colombianeren ble syk under UAE Tour i februar.

Tagget med: , , , ,

Les også disse