NUMMER 30: Fernando Gaviria tok Quick-Step sin 30. seier for sesongen. Caleb Ewan ble nummer to. Foto: Chris Graythen/Getty Images for AEG

Gaviria tok Quick-Step Floors sin 30. seier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.05.18 01:02

Del på    

Ny triumf for ulveflokken på åpningsetappen av Tour of California.

(procycling.no): Quick-Step Floors sin seierssamling i 2018 fortsetter å vokse. Fernando Gaviria spurtet best på oppløpet i Long Beach på åpningsetappen av Tour of California.

Colombianeren ble trukket opp av Maximilian Richeze, og etter en skikkelig skulderduell med unge Jasper Philipsen (Hagens Berman) startet han spurten sin. Quick-Step-esset hadde jevngamle Caleb Ewan på hjul, men Mitchelton-Scott-spurteren maktet ikke å passere Gaviria.

Dermed ble det sesongens femte seier på Gaviria, som er 30. gang en Quick-Step Floors-rytter krysser målstreken først i 2018.

– Laget fungerte perfekt: Kontrollerte bruddet og holdt meg hele tiden beskyttet nær fronten av feltet. Jeg hadde bra bein i dag, og jeg kunne ikke ha bedt om mer under åpningen. Det var min aller første seier i USA. Det er en bonus at jeg også sykler i ledertrøya under morgendagens etappe, sier Gaviria til Quick Steps hjemmeside.

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) snek seg fram og tok tredjeplassen bak de to ungguttene, mens Marcel Kittel ble fjerdemann etter et noe klønete opptrekk fra Katusha-Alpecin.

Kristoff uten opptrekk

UAE Team Emirates kommer til rittet uten det store opptrekstoget rundt Alexander Kristoff. Kun Filippo Ganna og Sven Erik Bystrøm er med av ryttere som vanligvis bistår nordmannen i spurten. Dermed ble 30-åringen noe alene i spurten, men europamesteren jobbet seg fram mot slutten.

Etter en skikkelig langspurt endte Kristoff som femtemann på etappen. I motsetning til Gaviria var han ikke like ‘upbeat’ etter avslutningen nær Long Beach:

– Det var ikke perfekt i dag. Jeg visste det ville bli vanskelig, for det var en ganske enkel etappe. Det gir vanligvis ikke de beste forutsetningene for meg. Jeg fikk en godkjent plassering, men jeg hadde ikke mer å gi. Når du er nødt til å starte 500 meter fra mål, blir det for langt, sier Kristoff til cyclingnews.com.

Rittet fortsetter mandag med den første av to strake fjelletapper. Etter en tempo på dag fire venter en ny spurtsjanse på torsdag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse