VIL FULLFØRE: Fernando Gaviria har blikket festet på Milano, og ønsker å sykle hele sin første Grand Tour. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Gaviria: – Blir en mann om jeg kommer til Milano

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.05.17 21:43

Del på    

Quick-Step Floors sitt colombianske stjerneskudd håper å fullføre i sin Grand Tour-debut.

(procycling.no): Etter å ha syklet karrièrens seks første Grand Tour-etapper står Fernando Gaviria allerede med to etappeseire.

På denne siden av årtusenskiftet har kun to ryttere klart å vinne to etapper i Giro d’Italia før fylte 23 år. Damiano Cunego er den andre. Italieneren vant fire etapper samme år som han vant Giro d’Italia, i 2004. Den lille prinsen var da like gammel som det Gaviria er i år, 22.

Seks etapper ut i den 100. utgaven av Giro d’Italia leder Gaviria poengkonkurransen i treukersrittet, tre poeng foran Jasper Stuyven.

– Jeg vil gjerne vinne den konkurransen, men det er mye Giro igjen, og mange harde etapper. Jeg må ta det en dag av gangen, sier Gaviria ifølge Cyclingnews.

Et mål for unggutten fra Antioquia er uansett å fullføre i Grand Tour-debuten.

– Å komme til Milano vil gjøre gutten Fernando til mannen Fernando, konstaterte Quick-Step-spurteren.

– Det vil være viktig for karrièren min. Kommer jeg meg til målstreken på tempoetappen i Milano, vil det bety svært mye for må å fullføre en Grand Tour. Før det må jeg gjennom mange tøffe dager.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ANDRE SEIER: Fernando Gaviria tok sin andre Giro-triumf, på onsdagens femte etappe. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Få gjenværende spurtsjanser

Fredag venter en ny sjanse for Gaviria, på Gioroens syvende etappe. Med sine 224 kilometer er sykkelturen fra Castrovillari til Alberobello rittets nest lengste, men Gaviria har vist ved flere anledninger at han takler lange distanser. Under fjorårets 252 kilometer lange Paris-Tours vant han med en rå langspurt. I Milano-Sanremo veltet han fra seiersposisjon i 2016, og tok femteplassen året etter.

På spørsmål om noen av de kommende etappene passer ham, svarte Gaviria enkelt.

– Jeg vet ikke. Jeg vet ikke hvordan etappene er. Hver dag ser jeg i rittboka, og ser på dagens etappeprofil. Da ser jeg om jeg har en sjanse på seieren eller ei.

Hadde Gaviria bladd litt lenger i rittboka ville han oppdaget at neste sjanse, etter fredagens etappe, trolig blir blant de siste han får i årets Giro. Av de gjenværende etappene er etappe syv, tolv og tretten å regne som spurtvennlige dager.

– Jeg stoler på instinktene

På onsdagens etappe gjorde Gaviria alt rett. 22-åringen tok hjulet til Bora Hansgrohes Sam Bennett, og passerte enkelt på de siste 200 meterne, til seier foran Jakub Mareczko (Willier-Triestina). Da han ble bedt om å beskrive avslutningen slet colombianeren med å huske hva han gjorde.

– Det er vanskelig å forklare avslutningen, for på den siste kilometeren så kjører alle spurtere på instinkt. Du går mot venstre eller høyre og følger hjul, men det er vanskelig å huske nøyaktig hva du gjorde. Jeg vet ikke, jeg stoler bare på instinktene mine.

Tagget med: , , , ,

Les også disse