OVERLEGEN I ÅR: Slik så det ut da Gaviria lekte seg inn til seier på åpningsetappen i årets Vuelta a San Juan. Neste år blir nok konkurransen et lite hakk tøffere for colombianeren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Gaviria får tøff konkurranse i UAE-debuten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.11.18 17:12

Del på    

Sagan og Cavendish blant utfordrerne i San Juan.

Fernando Gaviria ble i tolvte time klar for UAE Team Emirates foran 2019-sesongen. Selv om han i Tyrkia rundt i oktober brakk kragebeinet, starter han som vanlig opp sesongen tidlig.

Hans første ritt blir Vuelta a San Juan i januar, hvor han i år vant den første etappen.

Det skriver den argentinske avisen Diario de Cuyo, gjengitt av Cyclingnews.com.

Gaviria veltet på den fjerde etappen og var dermed ikke med i kampen om etappeseier på de siste to massespurtene i rittet. Den gang var det italienerne Giacomo Nizzolo, Matteo Pelucchi og Niccolo Bonfiazio som var nærmest på den ene massespurten colombianeren deltok i, men kampen for å få sin første seier i UAE-drakta blir nok hakket vanskeligere.

Diaro de Cuyo skriver nemlig at den tidligere verdensmesteren Peter Sagan er blant rytterne som kommer. Gavirias tidligere lagkamerater i Deceuninck-Quick-Step tar også turen til Argentina, hvor colombianeren må kjøre mot sin faste opptrekker, Maxi Richeze. Det blir også det første rittet til megatalentet Remco Evenepoel.

For Sagan blir det heller ikke det første rittet for sesongen, som åpner sesongen i Tour Down Under. I utgangspunktet har de to rittene krasjet, men Vuelta a San Juan blir nå flyttet én uke til 27. januar-3. februar, mens Tour Down Under arrangeres 15. til 20. januar.

– Vi er glad for å kunne bekrefte det. Vi har vært i samtaler i et par måneder nå og i dag kan vi endelig bekrefte at Sagan kommer, sier idrettsministeren i San Juan, Jorge Chica.

Comeback for Cavendish

Chica bekreftet også at Mark Cavendish vil starte sesongen sin i Argentina. Den britiske spurtspesialisten har hatt en dårlig sesong, preget av skader og sykdom. I Tour de France var han milevis unna sitt beste nivå og han har ikke vært i aksjon siden RideLondon i slutten av juli.

Siden den gang har Cavendish fått påvist kyssesyken, og syklet trolig med viruset i kroppen i flere måneder før det ble påvist. Også i 2017 ble mye av sesongen spolert på grunn av viruset.

Briten har ikke vunnet et sykkelritt siden han vant den tredje etappen i Dubai Tour i starten av februar. Skal han unngå å gå et helt år uten seier for første gang i proffkarrieren er han dermed avhengig av en god start på sesongen.

Tagget med: , , ,

Les også disse