Prøv Procycling Pluss idag

NY SEIER: Fernando Gaviria stakk av med seieren på den tredje etappen av Tour of Guangxi også. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Gaviria doblet opp i Guangxi

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 20.10.17 10:00

Del på    

Ny seier til Quick-Step Floors-rytteren.

(procycling.no): Så langt har det nye World Tour-etapperittet Tour of Guangxi gått oppskriftsmessig for Fernando Gaviria og Quick-Step Floors. Etter å ha vunnet den første etappen av rittet torsdag, doblet han og det belgiske mannskapet opp, fredag formiddag.

I spurten gikk colombianeren tidlig, men maktet likevel å holde Max Walscheid (Team Sunweb) og Wouter Wippert (Cannondale-Drapac) bak seg, for å ta sesongens tolvte seier.

– Jeg er veldig glad for seieren. Laget mitt gjorde en strålende jobb, alltid rolig og samlet. I finalen var det galskap, og laget mitt var sterke, hjalp meg til fronten og med gode bein kunne jeg gå for spurten. Jeg startet veldig langt utefra, sa Gaviria i seiersintervjuet.

23-åringen leder nå rittet sammenlagt med fem sekunder tilbake til Silvan Dillier (BMC) og 14 sekunder til Max Walscheid. Noen tøffere etapper venter imidlertid nå, uten at de er uoverkommelige for den raske herremannen. Colombianeren kunne imidlertid fortelle at han er sliten, og er usikker på de kommende etappene.

Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) er eneste nordmann i rittet. Han trillet inn bakerst i feltet, til en 96. plass i dag, og ligger på 80. plass sammenlagt, 20 sekunder bak sammenlagtleder Gaviria.

Gaviria leder også poeng- og ungdomskonkurransen, mens Dillier leder klatrekonkurransen klart, med 18 poeng.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse