Galta tilbake i Coop-ØsterHus

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.09.16 17:19

Del på    

– Dessverre ble profftilværelsen ikke det jeg hadde håpet på i denne omgang.

(procycling.no): Fredrik Strand Galta avslutter kontrakten med franske Delko Marseille Provence KTM. Som procycling.no meldte forrige uke returnerer 23-åringen til Coop-ØsterHus. Dette bekrefter det norske kontinentallaget i en pressemelding mandag.

Etter å ha kapret fjerdeplassen i Tour of Norway 2015, og levert på høyt nivå gjennom sesongen, trådde siddisen ut i proffenes rekker i årets sesong. Galta signerte da en to-års kontrakt med Delko Marseille, men etter et tungt 2016 har partene valgt å avslutte samarbeidet.

– Dessverre ble profftilværelsen ikke det jeg hadde håpet på i denne omgang. Jeg har bruk for å finne meg selv og få gang i min utvikling igjen. Heldigvis har Delko-laget forståelse for min situasjon, og jeg er takknemlig for at de gir meg lov til å bryte samarbeidet før tid og gjøre det som jeg føler er best for meg selv, sier Galta i pressemeldingen fra laget han vil sykle for i 2017.

Fortsatt ambisjoner
23-åringen syklet for det norske vestlandslaget fra 2012 frem til 2015, og understreker at han ikke har gitt opp drømmen om en retur til profflivet. Etter et 2016 preget av skader og sykdom for Stavanger-syklisten. Han håper returen kan føre til at trenden snur neste sesong.

– En av grunnene til at jeg vender hjem er at jeg fortsatt har ambisjoner. Jeg har bare bruk for å bryte den onde sirkelen og finne gleden ved sykling for å komme tilbake til det nivået jeg hadde i 2015, hvor jeg følte jeg kunne kjøre med om seieren i stort sett hvert eneste ritt. Da vil det også komme nye sjanser på et høyere nivå, forteller unggutten.

Galta er ikke den første norske syklisten som returnerer til sitt norske lag etter et proffopphold. Etter tre år som proff valgte Vegard Stake Laengen, etter 2014, å ta turen hjem til Joker. Den høyreiste 27-åringen imponerte for blåtrøyene i sin comebacksesong, og tok steget opp til IAM Cycling og WorldTouren året etter.

– Vet han kan prestere
For Coop-ØsterHus er Galtas tilbakekomst en solid forsterkning i forkant av 2017-sesongen. Sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen håper å se eks-proffen i god gammel form i Coop-drakten det kommende året.

– Skader og sykdom har gjort at vi i 2016 ikke har sett den Fredrik vi kjenner. Vi vet at han kan prestere på et meget høyt nivå, og jeg synes allerede vi så tendenser til at han var på rette vei under Tour des Fjords, beretter Benjaminsen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse