I SYKESENGA: Chris Froome på sykehuset i Saint-Étienne noen dager etter ulykken. FOTO: Team INEOS

– Fullt fokus på å komme tilbake til mitt beste

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.06.19 17:55

Del på    

Chris Froome takker for støtten etter den brutale velten.

(procycling.no): Et lite øyeblikk uten fokus på rekognosering før tempoetappen i Critérium du Dauphiné endret 2019 for Chris Froome.

Briten deiset inn i en vegg, og skadet seg stygt. Brukket lårbein, albue og ribbein. Samt brudd i hofte og nakke ble resultatet av den brutale velten.

Lørdag uttalte Froome seg for første gang, etter flere dramatiske døgn med operasjon og pleie.

– Først vil jeg sende et stort takk til alle som har sendt meldinger til meg etter velten. Dette er åpenbart en vanskelig tid, men jeg har funnet mye hjelp i all støtten jeg har fått de siste tre dagene. Det har vært stort, og det er ikke noe jeg forventet, sier Froome i en pressemelding fra laget.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg vil også takke laget, spesielt doktor Richard Usher og hans medisinske team, som har vært eksemplariske siden velten. I tillegg vil jeg takke nødetatene og alle ved sykehuset i Roanne som har hjulpet meg. Det samme gjelder kirurger, leger og sykepleiere ved universitetssykehuset i St. Etienne. De har gått utover sine plikter som jeg er veldig taknemmelig for. Jeg vet hvor heldig jeg er som er her i dag, og hvor mye jeg skylder ambulansepersonelet og legene i rittet, fortsetter briten.

Drømmen om den femte Tour de France-seieren må legges på is. Og briten blir neppe å se i sykkelritt igjen i 2019. Men 34-åringen er fast bestemt på å finne tilbake til sitt gamle jeg.

– Selv om dette er en et stort tilbakeslag, så er jeg nå fokusert på å se fremover. Veien tilbake blir lang, men den starter jeg på nå. Jeg har fullt fokus på å komme tilbake til mitt beste.

INEOS-kapteinen sin kone, Michelle, var rask til å oppdatere Twitter-kontoen til sykkelstjernen etter uhellet. Froome er glad han har familiens støtte.

– Til slutt, vil jeg takke min kone Michelle og min familie. De har vært med meg hvert øyeblikk, og deres kjærlighet og støtte vil motivere meg til å returnere så fort som mulig.

Tagget med: , , , ,

Les også disse