ØYET PÅ TOUREN: Med sikte på Tour de France trener Chris Froome seg tilbake etter skade. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Froome: – Tour de France er målet

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 10.10.19 15:22

Del på    

Briten sikter seg inn på en femte tittel i 2020.

(procycling.no): Chris Froome har satt all tvil til side rundt sine ambisjoner for neste sesong. Målet i 2020 er Tour de France.

34-åringen har ikke konkurrert etter den voldsomme krasjen i juni. Torsdag publiserte han en melding på sosiale medier der han bekrefter sine Tour-ambisjoner for den kommende sesongen.

– Det er godt å være på sykkelen igjen, sier Froome i en melding publisert på Twitter.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Forhåpentligvis er dette starten på veien tilbake for det som kommer til å bli et stort år neste år hvor målet er en femte Tour de France-tittel.

Froome filmet seg selv mens han trente utendørs på landeveien, i en video der han også avslørte sin deltakelse i «Best Buddies Challenge», et veldedighetsritt for funksjonshemmede i Miami i slutten av november, der de tidligere rytterne Christian Vande Velde og George Hincapie også skal delta.

Med kunngjøringen om neste års ambisjoner er Froome trolig godt på vei i rehabiliteringen etter den alvorlige velten i sommer.

I forbindelsene med forberedelsene til tempoen i Critérium du Dauphiné pådro briten seg flere skader da han krasjet i en murvegg. Med bruddskader på lårbeinet, albuen, rygg og bryst gikk Froome naturlig nok glipp av Tour de France, der lagkameratens hans Egan Bernal gikk helt til topps, og forsvarte dermed Team Ineos tittel etter at Geraint Thomas vant rittet i 2018.

Det er ventet at Froome skal delta i showrittet Saitama Criterium i Japan den 27. oktober. Detaljene rundt rittprogrammet for 2020 er imidlertid ikke kjent. Team Ineos vil uansett ha en vanskelig kabel å legge opp, med de siste tre vinnerne av Tour de France på lønningslisten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse