NUMMER TO: Åtte år etter at han sto bak Juan Jose Cobo på podiet i Madrid tildeles Chris Froome seieren. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Froome tildelt seieren i La Vuelta 2011

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.07.19 08:50

Del på    

Cobo anket ikke dopingdommen.

(procycling.no): Torsdag bekreftet UCI at dommen til Juan José Cobo blir stående. Spanjolen valgte å ikke anke dopingdommen basert på funn i hans biologiske pass fra 2009 og 2011.

Dommen på tre år gjør at Cobo mister seieren i Vuelta a España 2011.

Den tilhører nå Chris Froome. Bradley Wiggins hopper opp på andreplass mens Bauke Mollema plutselig har fått sin aller første podieplass i en Grand Tour.

– Vueltaen i 2011 var på mange måter mitt gjennombrudd, så denne røde trøya er spesiell for meg. Så er det vel litt ekstra spesielt at åtte år senere så har det blitt Storbritannias aller første Grand Tour-seier. Vueltaen er et ritt jeg elsker og jeg har alltid følt meg tett knyttet til det og de spanske tilhengerne, sier Froome i en pressmelding fra Team INEOS.

Daværende Team Sky var inne i sin andre sesong men hadde foreløpig ikke vært i nærheten av å vinne en Grand Tour. Til La Vuelta kom de med både kaptein Bradley Wiggins og Chris Froome. Det var kun sistnevnte som maktet å ta opp kampen mot Juan José Cobo.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Til slutt var det Geox-rytteren som endte foran de to Sky-rytterne. Spanjolen la opp som syklist i 2014. Gjennom karrieren var en meget habil klatrer, men noen sammenlagtseier i en Grand Tour hadde han aldri klart å kjempe om bortsett fra den gangen i 2011.

Chris Froome hadde sitt store gjennombrudd som Grand Tour-rytter i samme ritt. Briten vant den 17. etappen, og klatret fra de aller fleste. Men han klarte aldri å tråkke fra Juan José Cobo.

Spesielt på etappen til Anglirú imponerte Cobo enormt, og vant med 48 sekunder til Wout Poels, Denis Menchov og Chris Froome. Til slutt var det kun 13 sekunder som skilte Cobo og Froome etter tre uker med sykling.

Med tildelingen av av Vuelta a España 2011 er Chris Froome den briten som først vant en Grand Tour, sesongen før Bradley Wiggins vant Tour de France. Froome har nå syv Grand Tour-triumfer å vise til. Fire i Tour de France, to i Vuelta a España og én i Giro d’Italia.

Det er like mange som Alberto Contador, Miguel Indurain og Fausto Coppi. Kun Jacque Anquetil (8), Bernard Hinault (10) og Eddy Merckx (11) har flere.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse