Prøv Procycling Pluss idag

LEDER: Etter fire etapper av Vuelta a España er det Chris Froome som er i ledelsen. FOTO: Tim De Waele (TDWSport.com)

Froome ønsker Tour de France-regel i alle ritt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.08.17 21:58

Del på    

Vil ha pilotprosjekt fra touren innført på hele kalenderen.

(procycling.no): De siste årene har det vært mye fokus på sammenlagtryttere og deres lags innblanding i massespurtene. I frykt for å tape tid grunnet splitter i feltet har de kjempet hardt for å holde seg foran i feltet. Dette kombinert med spurtlagenes jakt på etappeseier har mange ment skapt en økning i velt.

Som et prøveprosjekt i årets Tour de France innførte man en «tresekundersregel», som gir rytterne et rom på tre sekunder, før man gir annen tid enn feltet i massespurter, en regel Alexander Kristoff stilte seg positiv til. Det er trangt nok som det er, uttalte han til procycling.no.

En annen nå som tar til ordet for regel er Chris Froome, som mener den bør innføres i alle ritt. Ifølge Cyclingnews skal regelen være til vurdering hos UCI.

– Ingen vil ha oss der

– Jeg føler at å ha tresekundersregelen, som vi hadde i Tour de France, gjorde ting langt tryggere. Jeg vil gjerne ha den tilbake, spesielt i avslutninger som i dag, som er tekniske og farlige, uttrykte han på dagens pressekonferanse, ifølge Cyclingnews.

Den krevende finalen på vueltaens fjerde etappe var det Quick-Step Floors og Matteo Trentin som mestret best, mens Chris Froome kom inn lengre bak i feltet, uten å tape noe tid.

– Jeg mener det gjør det mye tryggere i front av feltet. Ingen vil at sammenlagtrytterne skal være der oppe og spurte. Spurterne vil ikke ha oss der. Vi (sammenlagtrytterne) vil ikke være der, men åpenbart så må vi det.

Froome mener det er konsensus om regelen og at det er noe de fleste ønsker velkommen.

– Alle rytterne jeg har snakket med har samme mening.

Team Sky-rytteren leder for øyeblikket årets Vuelta a España etter fire etapper. Den spanske Grand Touren fortsetter i morgen med en 157,7 kilometer lang etappe fra Benicàssim og som avsluttes med en tøff bakkefinish i Alcossebre.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse