Prøv Procycling Pluss idag

SER FREMOVER: Etter mye motgang denne sesongen tror Chris Froome på bedring kommende sesong idet han legger skadeproblemene bak seg. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Froome legger skademarerittet bak seg

Procycling
Tips meg

Publisert 30.09.14 18:40

Del på    

– Et læreår, sier Sky-rytteren.

Chris Froome fikk store deler av året ødelagt grunnet skader, men Team Sky-rytteren tar ikke med seg problemene inn i den nye sesongen.

Ryggproblemer forhindret han å starte Tirreno-Adriatico. Liège-Bastogne-Liège ble også strøket fra kalenderen da briten ble rammet av en halsinfeksjon. Like etter vant han Tour de Romandie sammenlagt.

Men triumfen ble senere overskygget da en fransk avis hevdet at en sykdomsplaget Froome mottok fordelaktig behandling hos UCI ved tildelingen av en såkalt AUT (Autorisasjon for terapeutisk bruk) under rittet.

I kjølvannet av denne mediastormen veltet han fra seier i Critérium du Dauphiné, før han krasjet ut av Tour de France noen uker senere. Restene av sesongen ble imidlertid reddet da han kjørte inn til hederlig andreplass sammenlagt i Vuelta a España.

– Klart det har gått opp og ned i år. Mer enn noe annet er jeg glad for å være helbredet etter tilbakeslagene i touren, ryggskadene jeg hadde tidlig på året, og skadene på hånd og vrist, sier Froome til Sky Sports.

– Vueltaen er bevis på at skadene ikke kommer til å bli et problem for meg fremover. Vueltaen hjelp meg å avslutte sesongen i god form, hvilket jeg håper overføres gjennom vinteren.

– Det har vært et tøft år, men jeg er veldig glad for hvordan det løste seg. Sykling er svært uforutsigbart og når alt ikke fungerer slik du ønsker, må du bare ta imot alt sammen med åpne armer. Men dette året har dreid seg om å lære hvordan man takler motgang.

– Alt ser ut som at jeg mislykkes etter at jeg vant Tour de France. Det er fort gjort å la seg rive med av den følelsen, men i virkeligheten er ikke sykling så kontrollerbart eller forutsigbart.

– Man må bare ta det som kommer nå sporten behandler deg dårlig. Man må se fremover mot nye ting. Det er min erfaring og det har jeg lært fra dette.

Froomes uttalelser kommer idet Team Sky ruster kraftig opp og signerer fem nye ryttere. Tirsdag ble det klart at Nicolas Roche (Tinkoff-Saxo), Leopold König (Team NetApp), Wout Poels, Andrew Fenn (Omega Pharma) og Lars Petter Nordhaug (Belkin) skal kjøre for det britiske laget neste år.

Tagget med:

Les også disse