DISTANSERT: Chris Froome måtte slippe favorittene opp Gran Sasso d'Italia. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Froome: – Det var brutalt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.05.18 19:00

Del på    

Team Sky-lederen tapte over ett minutt til Yates.

(procycling.no): Ett minutt og syv sekunder etter at Simon Yates sikret Mitchelton-Scott sin andre etappeseier i årets Giro d’Italia trillet hans landsmann Chris Froome over målstreken.

Briten slet opp krevende Grann Sasso d’Italia. Nå er 32-åringen to minutter og 27 sekunder bak den ledende Yates.

Mannen som har vært den ledende Grand Tour-rytterne de siste sesongene, fremstår som usedvanlig blek i den 101. utgaven av Giro d’Italia.

– Det var brutalt. Om du har en dårlig dag, så blir det sånn i giroen. Det visste jeg da jeg kom hit, sa Froome etter målgang ifølge Cycling Weekly.

Målgang på 2135 meters høyde er ikke uvant kost for Sky-rytteren, men den negative Giro-trenden fortsatte. Først med velten før åpningstempoen i Jerusalem. Så tidslekasjene i rittets første uke. Lørdag veltet han i en serpentinersving, men unngikk tidstap. Søndag var det beina som sviktet.

– Jeg hadde en tung, tung dag. Jeg har definitivt hatt en vanskelig start på denne giroen. Jeg prøvde bare å henge med så godt jeg kunne. Jeg måtte komme meg til hviledagen i morgen, og så se hvor jeg lå.

Vil fortsette å kjempe

Med salbutamol-sakens skyer hengende over seg, og en serie uheldige hendelser i giroens første ni dager, er det en mental prøvelse for Froome. Han vil dog ikke gi opp kampen.

– Jeg har utvilsomt hatt en vanskelig start. Det har ikke bare vært én velt, og jeg var på defensiven helt fra starten.

– Dette er giroen. Vi har sett dette rittet bli snudd på hodet flere ganger tidligere. Jeg holder moralen oppe, og fortsetter å kjempe. Det er fortsatt mange harde dager igjen. I dag var bare en forsmak på det vi kan vente i andre halvdel av giroen, beretter briten.

Mens Froome nå sliter utenfor topp ti, har Mitchelton-Scott to mann på toppen.

– Vi har fortsatt en tempo foran oss, og mange fjell. Mitchelton har kjørt et fantastisk ritt, og jeg må bare gratulerer Simon og Esteban. De fortjener å være i den posisjonen de er i.

Tagget med: , , , ,

Les også disse