TIDLIG SLUTT: Chris Froome veltet på rekognosering før tempoetappen i den viktigste Tour de France-oppladningen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Froome brakk lårbein, albue og flere ribbein

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.06.19 19:15

Del på    

Team INEOS-kapteinen mister Tour de France etter brutalt velt før tempoetappen i Dauphiné.

(procycling.no): Chris Froome veltet på rekognosering før tempoen i Critérium du Dauphiné og kommer ikke til å sykle Tour de France 2019. Det sier Team INEOS-sjef Dave Brailsford.

– Han tok hendene av styret før å snyte seg. Vinden tok tak i hjulet og han traff en vegg i 60 kilometer i timen. Han har et brudd, og er veldig skadet, sa Brailsford til blant annet Daniel Friebe like etter at velten var et faktum.

– Det er åpenbart at han ikke skal sykle Tour de France, fortsatte han.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Noen timer senere kom Team INEOS med en pressemelding som bekreftet skadeomfanget. Chris Froome har brukket lårbein, albue og flere ribbein.

– Chris ble fraktet til sykehuset i Roanne hvor de første undersøkelsene bekreftet flere skader, mest betydelig var bruddene i høyre lårbein og høyre albue. Han har også brukket flere ribbein. Nå tar han luftveien til universitetssykehuset i St Etienne for videre behandling, sier laglege Richard Usher i en pressemelding.

– På vegne av laget vil jeg gi skryt til behandlingen han fikk fra nødetatene og alle på sykehuset i Roanne som hjalp og stabiliserte ham. Nå vil vi fokusere på å støtte han for å bli bedre.

Lang vei tilbake

Det høyre lårbeinet er trolig det mest alvorlige med tanke på veien tilbake til sykkelen. Men flere syklister har kommet tilbake etter liknende skader. I 2011 brakk Alexandre Vinokourov sitt høyre lårbein. Året etter ble han olympisk mester i London.

– Hovedfokuset vårt nå er å gi Chris så god pleie som er mulig. Slik at han kan komme tilbake så raskt som mulig. En av våre største styrker i dette laget er at vi samler oss i vanskelige perioder, og vil gjøre det vi kan for å støtte Chris og hans familie.

– Vi vet at det er en farlig idrett vi driver med, men det er alltid traumatisk når en rytter velter og pådrar seg alvorlige skader. Chris har jobbet utrolig hardt for å komme seg i fantastisk form, og var i rute til touren. Det går han dessverre glipp av.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter å ha vært litt vaklevoren sine første år på sykkelen, har Froome de siste sesongen hatt en formidabel evne til å fullføre sykkelritt. Før Critérium du Dauphiné 2019 var Vuelta a España 2015 det forrige rittet han brøt.

– Noe av det som skiller Chris fra de andre er hans mentale styrke og motstandsdyktighet. Vi vil støtte ham hele veien, og hjelpe ham i jakten på fremtidige mål

Critérium du Dauhpiné var Chris Froome sitt siste ritt før han, etter planen, skulle jakte sin historiske femte seier i Tour de France. Briten har vunnet Critérium du Dauhpiné ved tre anledninger. Både i 2013, 2015 og i 2016 fulgte han opp triumfene i Dauphiné med gul trøye i Tour de France.

Dermed blir det trolig Geraint Thomas som leder troppene til Team INEOS i jakten på en ny Tour de France-seier. Egan Bernal skal også sykle sommerens franske eventyr.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse