Prøv Procycling Pluss idag

OMKOM: Den franske 20-åringen Mathieu Riebel. FOTO: Facebook/Mathieu Riebel

Fransk rytter døde etter rittuhell

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 20.10.17 14:30

Del på    

Kolliderte med ambulanse.

(procycling.no): Det var i etapperittet Tour de Nouvelle-Caledonie at 20 år gamle Mathieu Riebel omkom under den niende etappen av rittet, etter å ha kollidert med et kjøretøy.

Franskmannen skal ha hjulpet sin kaptein Erwan Brenterch tilbake til hovedfeltet på en rask utforkjøring, da hendelsen skjedde. Brenterch brakk beinet.

Veien skal bare ha vært delvis stengt for trafikk, og ifølge franske medier skal han ha kollidert med en ambulanse i motgående kjøreretning, og skal ha hatt en fart på omtrent 80 kilometer i timen. Han skal ha omkommet momentant i sammenstøtet.

– Ryttere, følgesvenner, deltakere i Au Tour d’Elles, journalister, alle har med sjokk og stor sorg mottatt beskjeden om den tragiske ulykken, som skjedde på nedkjørselen fra Col de la Pirogue, som kostet Mathieu Riebel livet og alvorlig skadet Erwan Brenterch, begge en del av Shell Pacific-laget, skrev rittet på sin Facebook-side fredag.

Etappen ble umiddelbart kansellert og morgendagens etappe er kortet ned, blir nøytralisert og skal kjøres til ære for den franske unggutten.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse