Prøv Procycling Pluss idag

IKKE TIL VM: Arnaud Démare jubler for én av sine mange seirer denne sesongen. Her fra Critérium du Dauphiné, hvor han vant den andre etappen. Nacer Bouhanni (inne til gjerdet) ble nummer tre på etappen, mens en rytter som faktisk skal til VM, Alexander Kristoff, ble nummer to. Foto: Tim de Waele

Frankrike vraker spurterne til VM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.09.17 21:48

Del på    

Verken Démare, Bouhanni eller Coquard kommer til Bergen.

Det franske sykkelforbundet tok fredag ut bruttotroppen sin til VM i Bergen. Fra før var det klart at Julian Alaphilippe blir kaptein på det franske laget, og at Tony Gallopin, Lilian Calmejane og Anthony Roux vil agere som løytnanter for 25 år gamle Alaphilippe. Han viste nylig god form med etappeseier på den åttende etappen i Vuelta a España, etter et lengre skadeavbrekk på våren.

Dårlig form har også vært stikkordet for en del av de franske spurtere, og etter å ha studert løypa nøye på video, falt den franske landslagssjefen, Cyrille Guimard, ned på at ingen av landets største spurtstjerner får en plass på nimannslaget. 

– Jeg foretrekker å ta med en hjelperytter til, en som vil ofre seg for lagets beste, sier Guimard i en pressemelding.

Bryan Coquard har hatt en rufsete sesong, og fikk heller ikke en plass på Tour de France-laget til Direct Energie. Både Arnaud Démare og Nacer Bouhanni syklet touren, hvor Démare kom best ut med én etappeseier. Etter en strålende forsesong, har også han hatt en noe tyngre den siste perioden, og han måtte i likhet med Coquard bryte Bretagne Classic.

Der var Nacer Bouhanni med over bakkene, og spurtet inn til åttendeplass. Et for svakt resultat for landslagssjefen.

 – Hvis det blir en massespurt i Bergen, som i Bretagne, kan han for øyeblikket kun få en hederlig plassering. På grunn av fallet hans i Tour de Yorkshire (Bouhanni veltet stygt ut med en hjernerystelse), sliter han fremdeles mot de beste spurterne, sier Guimard om Bouhanni. 

Landslagssjefen tok ringerunden til sine tre stjernespurtere før uttaket, og han forteller at Démare ikke følte at han ville kunne representere de franske fargene på en riktig måte, om han fikk en plass.

Dermed ble han også utelatt, noe som kan være godt nytt for Alexander Kristoff. Démare har møtt nordmannen i flere dueller denne sesongen, hvor franskmannen har kommet seirende ut i de fleste tilfellene.

Med Alaphilippe, Calmejane, Roux og Gallopin allerede tatt ut, er det fem ledige plasser igjen i troppen. De skal velges ut fra en liste på elleve ryttere, som består av Warren Barguil, Cyril Gautier, Alexis Gougeard, Julien Simon, Flavien Dassonville, Julien Duval, Mathieu Ladagnous, Oliver Le Gac, Kévin Ledanois, Florian Vachon og Anthony Perez.

Tagget med: , , , ,

Les også disse