Prøv Procycling Pluss idag

SEIRET: Omar Fraile (Astana) tok seieren på den femte etappen av Baskerland rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Fraile sørget for hjemmeseier i Baskerland

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 6.04.18 15:00

Del på    

Roglic økte sammenlagtledelsen.

(procycling.no): Etter en imponerende individuell tempo torsdag hadde Primoz Roglic lagt et strålende grunnlag for sammenlagtseier i Baskerland rundt, men som forventet ble han satt under press på fredagens etappe.

Etter de fire første etappene har det spanske laget Movistar sittet igjen relativt tomhendt, mens Roglic (LottoNL-Jumbo) og Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) har dominert. Foran fredagens etappe var Mikel Landa Movistars beste rytter i sammendraget på en syvendeplass, nesten to minutter bak Lotto-rytteren.

La press på Roglic

På de to siste stigningene av den 164,7 kilometer lange etappen mellom Vitoria og Eibar, satte derfor Movistar opp et voldsomt kjør for å prøve å isolere Roglic, men sloveneren virket utrettelig.

Over toppen på dagens siste stigning, førstekategorien Azurki Gaina, var det en svært redusert gruppe som satt igjen. Opp stigningen hadde alle angrepene prellet av Roglic, til tross for et svært høyt tempo fra Landa.

Mitchelton-Scott-rytter Carlos Verona gikk avgårde mot toppen og hadde et forsprang på 20 sekunder, men med utforkjøring og 20 kilometer til mål ble spanjolene hentet av seksmannsgruppen med Roglic.

(artikkelen fortsetter under bildet)

STOD I MOT: Mikel Landa satte opp et voldsomt tempo for å knekke Primoz Roglic, men sloveren var urokkelig. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Hjemmeseier

Inn mot Eibar begynte det å bli noe lurekjøring i gruppen og blant annet et angrep fra Landa, men det roet seg igjen og gruppen tok opp igjen samarbeidet. Dermed ble det en samlet spurt for den lille gruppen, inne i Eibar.

Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) åpnet spurten og prøvde å gå langt ute fra, men Roglic fulgte våkent med. I skyggene lå Omar Fraile, og i det de svingte ut på oppløpet og de siste 200 meterne klinket han til.

Spurten til baskeren var det ingen som kunne matche og dermed sørget Astana-rytteren for hjemmeseier, den første seieren til en basker i årets ritt.

Økte ledelsen

Roglic viste igjen styrke, også i spurten, og fulgte nærmest Fraile. Dermed øker han ledelsen sin i sammendraget. Julian Alaphilippe lå nærmest foran dagens etappe, men kom i mål drøye to minutter etter sloveneren.

Etter etappen er det Gorka Izagirre som ligger nærmest, to minutter og 13 sekunder bak, mens Mikel Landa følger fire sekunder deretter. Dermed har sloveneren et strålende utgangspunkt foran den siste, avgjørende etappen av rittet.

Etappen går over 122 kilometer mellom Eibar og Arrate, og avsluttes med en krevende stigning, Usartza. Bakken går over 3,7 kilometer, men har et snitt på 11,4 prosent.

Tagget med: , , , ,

Les også disse