GRAND DÉPART Det er allerede klart at neste års Tour de France starter i Bretagne. FOTO: Clara Langlois Lablatiniere/ASO

Fra 20:25: Følg Tour de France-presentasjonen direkte

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.11.20 19:07

Del på    

Neste års rute skal presenteres.

Søndag kveld er det klart for presentasjonen av neste års Tour de France-løype, og den presentasjonen kan du følge her på procycling.no, i videoboksen lenger ned i saken.

Vanligvis holdes presentasjonen i Palais des Congrès i Paris, men grunnet koronapandemien blir det i år en virtuell presentasjon.

Det er allerede kjent at Bretagne skal avholde neste års Grand Départ. Opprinnelig var det København som skulle holde de første etappene. Det er i stedet flyttet til 2022, som følge av koronapandemien.

Blant ryktene om hvor neste års ritt skal på besøk, er Mûr de Bretagne, som har hatt flere avslutninger det siste tiåret. Samtidig ryktes det at Mont Ventoux kanskje er tilbake på programmet, for første gang siden 2016, da Chris Froome endte opp med å løpe oppover fjellsiden.

Rittet avsluttes trolig i Pyreneene, hvor toppavslutninger opp Col du Portet og Luz Ardiden ryktes å være blant godbitene. Det sies også at det blir mange flere tempokilometer i neste års utgave, enn det har vært foregående år.

Tagget med:

Les også disse