Prøv Procycling Pluss idag

TIDLIG I GULT: Tobias Foss overtok ledelsen i Tour de l'Avenir allerede på den tredje etappen. FOTO: Stig Kristiansen

Foss overtok ledelsen i l’Avenir

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 17.08.19 16:47

Del på    

Kjørte seg inn i gult.

(procycling.no): Etter en strålende lagtempo har Tobias Foss og det norske U23-landslaget lagt et strålende grunnlag i sammendraget for Uno-X-rytteren.

På rittets tredje etappe gjorde Foss igjen en god profil, da han var med å kjempe om etappeseieren, og samtidig kjørte seg inn i gul trøye.

Den 162,3 kilometer lange etappen mellom Montignac-Lascaux og Mauriac er langt fra rittets mest utfordrende profil, men bød likevel på en tøff avslutning. 40 kilometer før mål lå en seks kilometer lang klatring, før kupert terreng ventet foran avslutningen opp Côte de Mauriac (3,8 kilometer à 4,7 prosent).

Til slutt endte etappen i en spurt i en redusert gruppe, hvor det var britene som trakk det lengste strået. Ethan Hayter spurtet inn til etappeseier foran lagkamerat Tom Pidcock, mens italienske Stefano Oldani tok tredjeplassen.

Foss og Torjus Sleen la imidlertid ned en solid innsats på Côte de Mauriac, og kjøret hektet av konkurrentene foran Foss på sammenlagtlisten, mens han spurtet inn til femteplass på etappen. Nordmannen lå som nummer syv, 33 sekunder bak danske Mathias Norsgaard Jørgensen før etappen, men kunne ikle seg den gule ledertrøyen etter etappen.

Tagget med: , , ,

Les også disse