Prøv Procycling Pluss idag

GOD LAGKJØRING: Tobias Foss har sikret seg et godt utgangspunkt for de kommende etappene etter at det norske laget kjørte inn til andreplass på lagtempoen i Tour de l'Avenir. Foto: Jan Brychta

Superavslutning ga andreplass for det norske laget i Avenir

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.08.19 16:16

Del på    

Har sikret seg et godt utgangspunkt for de kommende etappene etter god lagtempo.

(procycling.no): Den 32,5 kilometer lange lagtempoen til Bergerac ble en første test for sammenlagtrytterne i årets Tour de l’Avenir.

Selv uten NM-vinner Andreas Leknessund, leverte Norge en god lagtempo. Tobias Foss, Torjus Sleen, Martin Bugge Urianstad, Idar Andersen og Søren Wærenskjold kom sammen til mål og med en superavslutning kjørte de inn til andreplass, 28 sekunder bak det sveitsiske laget.

Dermed har Foss og Sleen sikret seg et godt utgangspunkt for de kommende etappene, hvor spesielt Foss er en god kandidat til å kjempe om en plass på podiet. 

Overlegne sveitsere

Mens både Norge og Danmark var blant de siste lagene ut fra start, var Colombia blant de første. Klatrerne fra Colombia har i mange år gjort det bra i Tour de l’Avenir, men de har skaffet seg et vanskelig utgangspunkt etter at de brukte 40:43 på de 32,5 kilometerne og tapte over to minutter til det norske laget.

Etter at først Østerrike og så Australia kom seg under 40 minutter, imponerte Sveits virkelig da de kjørte inn på tiden 38:06. Med det tok de ledelsen med 1:23 ned til Australia i mål, mens de ventet på lagene som startet senere.

Norge passerte halvveis 38 sekunder bak Sveits, noe som holdt til en femteplass etter at alle lagene hadde passert. Overraskende nok var Danmark over minuttet bak sveitserne, men hadde trolig vært gjennom noen tekniske problemer på første del av etappen. Samtidig var Italia nærmest ved passeringspunktet, men så mye som 25 sekunder bak sveitserne.

Dermed kunne ingen true den sveitsiske etappeseieren, men Norge leverte en meget god avslutning og hentet inn ti sekunder på vei mot mål og ble dermed nummer to på etappen.

Danmark avsluttet etappen meget godt, og kjørte seg opp fra 14. plass halvveis til tredjeplass i mål, 47 sekunder bak Sveits. Den sterke avslutningen gjorde også at danske Mathias Norsgaard beholdt sammenlagtledelsen.

Tagget med: ,

Les også disse