SER UT TIL Å BLI: Tobias Foss står fremdeles uten konkrete tilbud fra WorldTouren

SER UT TIL Å BLI: Tobias Foss står fremdeles uten konkrete tilbud fra WorldTouren, og regner dermed også å starte 2019-sesongen som Uno-X-rytter. FOTO: Jan Brychta/Uno X Development Team

Foss: – Kun aktuelt med WorldTouren

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.10.18 08:57

Del på    

21-åringen ser ut til å bli værende i Uno-X.

(procycling.no): Løvet har falt over Lombardia og årets siste WorldTour-ritt, kinesiske Tour of Guangxi, er over halvveis.

Hjemme på Vingrom sitter Tobias Foss fremdeles med ett tilbud for 2019-sesongen, og det er fra Uno-X Development Team.

– Magefølelsen min sier Uno-X neste år, og det er greit nok det, sier Foss til procycling.no.

– Er det sånn at du helst skulle hatt en avklaring på det hele?

– Det er mye bedre å få en avklaring på ting. Nå er det, slik jeg har forstått det, et «waiting game». Det er et lite nåløye og de fleste lagene begynner å bli fulle nå. De siste UCI-løpene er snart over, så da skjer det nok ikke så mye mer.

Interesse fra EF – men ingen kontrakt

Etter at han ble 22.-mann under U23-fellesstarten meldte TV 2 Sporten at et kontraktstilbud fra EF Education First kunne være nært forestående.

At han ikke akkurat blir nedringt av agent Joona Laukka om dagen, betyr nok at det brenner kraftigere rundt andre ryttere.

Interessen fra det amerikanske WorldTour-laget har vært konkret, men foreløpig har den ikke munnet ut i et skriftlig tilbud. Foss var interessert i en avtale som gjorde at han kunne fortsette i sitt norske lag, før han hoppet over på lærlingkontrakt fra august neste år – og deretter forpliktet de neste to årene i rekkene til Jonathan Vaughters.

Foss har lagt en god høstsesong bak seg. Han ble nylig nummer 10 i U23-utgaven av Il Lombardia, tok sjetteplass i tempo under VM i Innsbruck. I forkant sikret seg han karrierens andre topp 10-plassering under Tour de l’Avenir («Ungdommens Tour de France»).

Agenten har jobbet mot flere storlag

Ettersom han neste også neste år befinner seg innenfor U23-klassens rekker, kan det være like greit å være litt avventende og se hvilke lag som eventuelt hopper på dersom ’19-våren starter godt.

procycling.no vet at agent Laukka allerede i høst har jobbet opp mot to andre storlag i WorldTouren, men at heller ikke disse har klart å finne plass i allerede godt fylte staller.

Og lag fra nivået under, har han altså ikke vært interessert i å signere for.

– For min del er det nødt til å være et WorldTour-lag som må komme på banen. Både når det gjelder trivsel og opplegg, føler jeg det i teorien må til for at opplegget skal bli noe bedre enn det jeg har nå, sier 21-åringen.

Ser ut til å lande på 17 mann

Foreløpig har Uno-X-laget 17 mann på lista over neste års rytterstall. Både Foss og Anders Skaarseth har vært usikre med tanke på interessen fra utlandet, men sistnevnte valgte å takke nei til interessen fra Cofidis etter å ha hospitert i det franske laget i høst.

– Det kan komme endringer i kraft av henvendelser fra større scener, men om vi ender opp med å ha 15 navn på lista i stedet for 17, vil det ligge gledelige årsaker bak det, uttalte Jens Haugland i Uno-X Development Team i forrige uke.

Etter det har både Foss og Skaarseth vært på teambuilding-camp med satsingen, sammen med både nykommere og gamle kjente i den ambisiøse satsingen.

– Det var veldig artig. En bra camp. Jeg kjenner jo de fleste ansiktene der fra før av, men jeg synes også de nye kom godt inn i gruppa, avslutter Foss.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse