ENESTE NORDMANN: Tobias Foss var den eneste norske syklisten som hang med i front under lørdagens ZLM Tour. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

Foss beste norske i ZLM Tour

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.04.17 17:38

Del på    

Ingen toppdag for U23-landslaget i Nederland.

(procycling.no): Tobias Foss var den eneste nordmannen som hang med i tetgruppa som kjempet om seieren i lørdagens ZLM Tour. I finalen lå 14 mann i front, men flere ryttere støtet inn mot mål.

Til slutt endte det med britisk seier, da Cristopher Lawless spurtslo belgiske Jasper Philipsen. Franske Jeremy Lecroq tok tredjeplassen.

Den 19 år gamle Joker-rytteren kom i mål i gruppa fem sekunder bak vinneren, og fullførte på 14. plass.

Det tredje rittet i 2017-utgaven av UCI sin Nations’ Cup for U23-ryttere ble syklet som et endagsritt i år. I 2016 var det et etapperitt der Norge hadde de fire på toppen, med Amund Grøndahl Jansen helt øverst.

Utskillelse tidlig

Vinden blåste liv i rittet tidlig, og  Tobias Foss hang med. 27 ryttere samlet seg i tet etter få mil, med et hovedfeltet som ble liggende 2:30 bak teten. Ledelsen strakk seg gradvis opp, og forbi tre minutter.

Da de fleste av de store nasjonene var godt representert i teten var det ingen vei tilbake for etternølerne i hovedfeltet. Etter hvert økte danskene tempoet i teten, og sprengte gruppen i to.

19 mann ble sittende igjen helt først med ni mil igjen. Nordmannen i teten holdt tritt gjennom det danske hardkjøret, men da rittet skulle avgjøres på de siste kilometerne glapp topplasseringen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse