KJEMPER VIDERE: Jakob Fuglsang etter en blodig velt lørdag. FOTO Jeff Pachoud-Pool/Getty Images

– Har fortsatt store planer for denne touren

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 7.07.19 17:43

Del på    

Fuglsang trosset smertene på lagtempoen i Brussel.

(procycling.no): Hele Astana mobiliserte krefter og slo tilbake på søndagens lagtempo i Tour de France, etter at lagets kaptein Jakob Fuglsang krasjet på den første etappen lørdag.

Det kasakhstanske laget brakte sin danske Tour-favoritt trygt gjennom den 27 kilometer lange tempoen, og bokførte seg med en solid 10.plass som begrenset Fuglsangs tidstap til andre favoritter som blant andre Geraint Thomas (Team Ineos) og Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma).

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg er ganske fornøyd med dagen. Laget gjorde en god jobb og jeg mener vi presterte bra på dagens lagtempo. Før touren sa jeg at å tape 30 sekunder til Team Ineos på en lagtempo ville vært OK, og nå har vi bare tapt 21 sekunder til tross for at forberedelsene våre ikke akkurat har vært perfekt etter velten min i går, sier Fuglsang.

Jumbo-Visma tok en klar seier på den andre etappen. Med tiden 28:57 slo det nederlandske laget Team Ineos og Deceuninck-QuickStep med henholdsvis 20 og 21 sekunder. Astana suste inn på tiden 29:38. Det var langt bedre enn forventet, sier Fuglsang, som brukte store deler av kvelden lørdag til å hente seg inn etter velten på åpningsetappen.

– Jeg fryktet at jeg bare kunne sitte på hjul i dagens finale, men jeg klarte å ta føringene mine. Vi jobbet hardt for å restituere oss etter gårsdagen, med massasjer og Indiba-produkter, og jeg klarte å tråkke uten altfor mye smerte, sier Fuglsang – årets vinner av Critérium du Dauphiné og Liège-Bastogne-Liège.

TRYGT I MÅL: Astana og Fuglsang over målstreken på lagtempoen søndag. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Vogesene

Lagets sportsdirektør, Dmitriy Fofonov, virket også gledelig overrasket med Astanas tempoprestasjon. Anført av temposterke Luis Leon Sanchez, Aleksey Lutsenko og Magnus Cort fullførte Astana med seks ryttere.

Til tross for de vanskelig omstendighetene med Fuglsangs krasj, kunne Fofonov konstatere at laget presterte bedre enn på lagtempoen i fjorårets Tour de France.

– Laget gjorde en strålende jobb i dag, spesielt med tanke på velten til Jakob Fuglsang i går. Dette var bedre enn forventet, så vi er fornøyd. Vi tilpasset oss situasjonen og laget kjempet helt til målstreken. Til tross for situasjonen kjørte vi bedre enn i fjor, bemerker Fofonov.

Mens ryttere som Romain Bardet og Richie Porte tapte rundt ett minutt til tittelforsvarer Thomas, og Movistar-troikaen Nairo Quintana, Mikel Landa og Alejandro Valverde 44 sekunder, klarte Fuglsang seg altså med kun 21 sekunder – det samme som Mitchelton-Scotts Adam Yates.

Den formsterke dansken unngikk dermed et ødeleggende, tidlig tidstap og kan de neste dagene fokusere på å hente seg inn etter velten. Det er imidlertid nok av kompliserte etapper nært forestående. Mandag venter en tøff og kupert finale i Épernay, og allerede på etappe seks venter en brutal avslutning til La Planche des Belles Filles, hvor dansken ikke har råd til å være under pari. For Fuglsang virket det gledelig utfallet av søndagens etappe å gi ekstra motivasjon i fortsettelsen.

– Jeg har fortsatt store planen for denne touren. Jeg er klar for å kjempe hele veien til Paris.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse