Prøv Procycling Pluss idag

FORSVARES AV SJEFEN: Eusebio Unzué (til høyre) forsvarer Nario Quintana etter en video som viser colombianeren hengende på en motorsykkel opp Mont Ventoux. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

FORSVARES AV SJEFEN: Eusebio Unzué (til høyre) forsvarer Nario Quintana etter en video som viser colombianeren hengende på en motorsykkel opp Mont Ventoux. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Forsvarer Quintana etter anklager om juks

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 16.07.16 21:35

Del på    

Men ikke alle er enige.

Fredag flommet sosiale medier over av en video som viste at Nairo Quintana holdt fast i et hjul på en motorsykkel i kaoset mot slutten av Mont Ventoux-etappen.

Colombianeren var da allerede frakjørt av flere av sine konkurrenter, deriblant Chris Froome.

Les mer: Quintana-video vekker oppsikt

Videoen vekket oppsikt, og før den 14. etappen av Tour de France måtte colombianeren svare på om han jukset eller ikke.

– Det var en motorsykkel og jeg kjørte ut mot høyre. Da kom motorsykkelen opp til høyre for meg, og jeg tok tak i den fordi den traff meg, sa Quintana til Cyclingnews.

– Etterpå slapp jeg taket og flyttet meg.

– Det er ingenting
Heller ikke sammenlagtleder Chris Froome reagerte nevneverdig på videoen. Briten måtte selv løpe noen meter etter det skandaløse uhellet.

– Quintana prøvde å unngå å falle. Når det er så mange biler og sykler, prøver du å holde deg trygg. Det er ingenting, sa Froome til Sporza ifølge Cyclingnews.

Movistar-sjef Eusebio Unzué tok ikke overraskende sin rytters parti i debatten.

– Nairo gjorde det for å forsvare seg mot noe enda verre. Nairo måtte ta tak i Mavic-sykkelen for å ikke falle som et resultat av krasjen, sa han ifølge VeloNews.

Ikke alle tenkte likt.

Trek-Segafredo så Bauke Mollema klatre strålende opp til Mont Ventoux, men det gode humøret tok fort slutt.

Først protesterte de på avgjørelsen UCI tok med hensyn på tidene. Froome og Porte fikk samme tid som Mollema, mens Quintana fikk samme tid som blant annet Adam Yates. Alle tre krysset mållinjen senere enn rytterne de fikk samme tid som.

– Straffbar handling
Som om ikke det var nok for Trek, dukket videoen av Quintana opp.

– Dette er en straffbar handling. Og igjen er taperen min syklist, sa Treks sportsdirektør Alain Gallopin, ifølge Cyclingnews.

Heller ikke BMC-rytter Brent Bookwalter var fornyød.

– Du kan egentlig ikke si at det var et «uhell», kan du?! Hvem styrer dette showet og hvordan er det ingen straff her?, twitret amerikaneren.

Quintana har ikke fått noen straff av juryen, men ligger likevel dårlig an for å vinne touren. Etter 14 etapper ligger han fjerdeplass, tre minutter bak Froome.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse