Prøv Procycling Pluss idag

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Første kinesiske WorldTour-lag på vei

Procycling
Tips meg

Publisert 26.08.16 10:59

Del på    

Nytt prosjekt avduket i Beijing.

TJ Sport Consultation er klar for å bli ny lisensholder for WorldTour-laget Lampre-Merida. Det kinesiske selskapet stepper inn for CGS Cycling i 2017.

– Målet til laget blir å oppnå et høyt, konkurransedyktig nivå i Tour de France og utvikle kinesisk sykkelsport med tanke på deltakelse i neste OL, skriver Lampre-Merida i en pressemelding.

Det italiensk laget ledes av Guiseppe Saronni, har røtter tilbake til 1991 og kan bli sykkelsportens første kinesisk-registrerte WorldTour-lag. Neste sesong skal det bare være 17 lag sykkelsportens toppdivisjon.

Nyheten ble annonsert på en pressekonferanse i Beijing, der mange av TJ Sports representanter var til stedet. Til stedet var også «koordinator» Mauro Gianetti, den sveitsiske eksproffen og tidligere sportsdirektør for Saunier Duval.

Nåværende Lampre-manager Brent Copeland skal arbeide for det vordende Midtøsten-laget Bahrain-Merida Pro Cycling Team neste sesong. Ifølge Gazzetta dello Sport er Lampre-rytterne Louis Meintjes og Matej Mohoric også på vei til laget som finansieres av Prins Nasser bin Hamad Al Khalifa, der Astana-rytter Vincenzo Nibali blir kaptein. Det er også ventet at Copeland tar med seg Merida som teknisk partner og hovedsponsor.

Lampre skal annonsere en ny kinesisk hovedsponsor ved en senere anledning. Ifølge La Gazzetta har lagets Diego Ulissi signert en ny toårsavtale. Flere ryttere skal annonseres de kommende ukene.

 

Tagget med: , ,

Les også disse