FLØYEN: Andreas Vangstad sykler opp Fløyen under VM i Bergen. FOTO: Poppe/NTB Scanpix

FLØYEN: Andreas Vangstad sykler opp Fløyen under VM i Bergen. FOTO: Poppe/NTB Scanpix

Fornøyd Vangstad etter solid VM-tempo

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.09.17 15:51

Del på    

– Man føler seg litt liten blant de store gutta.

BERGEN/FLØYEN (procycling.no): Løftet frem av et enormt folkehav hadde Andreas Vangstad gjennomført en god VM-tempo da han krysset målstreken på toppen av Fløyen onsdag ettermiddag.

Fra et tidlig startnummer i første pulje målte nordmannen krefter med flere WorldTour-proffer. Vangstad krysset målstreken på en foreløpig fjerdeplass da ti ryttere hadde kommet i mål før han. Underveis bokførte han seg flere gode mellomtider og ledet på flere målinger.

Til slutt på det en hederlig 31.plass for sørlendingen, like foran FDJ-rytter Tobias Ludvigsson og UAE-rytter Rui Costa.

– Det er en tålig bra tempo. For man føler seg litt liten blant de store gutta som er her. Dette ble en bekreftelse på at jeg kan håndtere temposykkelen og videre motivasjon til å kjøre mer tempo neste sesong, sier Vangstad til procycling.no.

– Planen var å sykle fort på de flate partiene og de harde partiene, for så å ta det litt mer rolig i det lette partiene. På runde to så gjorde jeg det enda mer. I utforbakken og gjennom tunnelen ned mot sykkelbytter. Jeg tok det enda mer rolig for å hente meg litt inn før sykkelbytte.

Byttet sykkel

Etter to runder nedi Bergen sentrum valgte Vangstad å bytte fra temposykkel til landeveissykkel før den avsluttende, 3.4 kilometer lange klatringen opp til mål.

– Jeg skal være ganske fornøyd, selv om det er vanskelig å si sånn rett etter målgang. Jeg visste jo at jeg ikke skulle kjempe om de beste plassene, så får vi se hva det holder til. Men det er ikke så viktig. Gjennomføringen var bra. Jeg kjørte bra på flatene og helt ok i bakken på slutten. Det er vanskelig å beregne kreftene. Planen var å spare en del til bakken, men det blir tungt etter hvert. Det er sikkert noe små ting å plukke på ved gjennomføringen.

– Jeg følte sykkelbytte gikk greit. Jeg ville ikke stresse så mye med det, og bruke den tiden det tar. Det var litt uvant å bytte sykkel og kjøre oppover, etter å ha kjørt en god halvtime på temposykkel. Spørsmålet er om man henter tiden inn igjen i bakken. Det får jeg ikke svar på før jeg sykler løypen på nytt igjen. Vi trodde dette var den raskeste løsningen for min del. Og jeg tror nok det var det.

– Det kan kanskje holde til noe rundt 20-30.plass. Men det er jevnt og små sekunder som skiller. Uansett er det ikke så viktig.

Selv om Vangstad fikk det tøft på slutten, fikk han en ekstra piff i beina når han ble møtt av de store tilskuermengdene på toppen.

– Det er akkurat det man trenger på slutten og har mye syre i beina. Takk de til som heiet.

Tagget med: , , ,

Les også disse