STERK DEBUTSESONG: Fabio Jakobsen tok syv seire i 2018, blant annet på den første etappen i Tour des Fjords. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Forlenget med spurttalent

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.02.19 18:24

Del på    

Tok syv seire i debutsesongen.

(procycling.no): Etter overgangen til proffrekkene noterte Fabio Jakobsen seg for hele syv seire som neoproff i 2018. Blant annet var han først over streken i Nokere Koerse, Schjeldeprijs og på den første etappen av Tour des Fjords.

Den lovende starten på proffkarrieren har fått Patrick Lefevere til å tegne opp en ny kontrakt til 22-åringen, som dermed sykler i Deceuninck – Quick-Step ut 2021-sesongen.

– Deceuninck – Quick-Step er laget å være i, ettersom jeg kan lære så mye og gjøre viktige fremskritt her. Jeg vil bli en av de beste spurterne i verden og vinne store ritt, og de er laget som kan hjelpe meg med å nå disse målene. Jeg lever drømmen med det beste laget i verden og jeg er takknemmelig for tilliten og støtten jeg får, sier nederlenderen i en pressemelding.

På høsten tok han også sine første World Tour-seire, da han vant én etappe i BinckBank Tour, samt to etapper i Tour of Guangxi, helt på tampen av sesongen. Jakobsen kom fra det nederlandske utviklingslaget SEG Racing Academy, hvor han i 2017 tok flere NationsCup-seire. Lefevere er godt fornøyd med å ha sikret to nye år med Jakobsen.

– Å si at vi var imponerte med Fabios første år vil være en underdrivelse. Å slå noen av feltets raskest og mest erfarne ryttere viser ikke bare ferdighetene og talentet, men også selvtillit og evnen til å ta de riktige avgjørelsene. Han har en lys fremtid og vi er glad for at å fortsette å forme den i laget vårt.

Tagget med: , ,

Les også disse