LEDERTRØYE: Ole Forfang tok både etappeseier og ledertrøye på fjerde etappe av Tour de Normandie. Foto: Joker Fuel of Norway

Forfang med soloseier: – Trodde ikke at det skulle gå inn

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.03.19 17:01

Del på    

Joker Fuel of Norway-rytteren tok over sammenlagtledelsen i Normandie.

(procycling.no): På den fjerde etappen av Tour de Normandie gikk Ole Forfang helt til topps. 24-åringen har ikke vært seiersvant som Joker Fuel of Norway-syklist de siste årene.

– Det er jo min første UCI-seier. Jeg kan ikke si annet enn at det er utrolig deilig, sier Forfang til procycling.no etter å ha kommet seg inn i lagbussen ikledd den gule ledertrøya.

Joker Fuel of Norway-rytteren gikk av gårde i brudd like etter langesonen på etappen, men planen var ikke at det skulle gå helt inn.

– Det var litt bakker underveis i starten, men helt flatt på finalerundene. Det var en 800 meter lang bratt bakke etter 105 kilometer. Jeg tenkte det hadde vært deilig å sykle rolig opp der, så jeg prøvde å komme av gårde i brudd etter cirka 90 kilometer. Det fikk vi til. Jeg fikk med Erik Resell fra Uno-X og Elias Van Breussegem fra Tarteletto. Det gikk akkurat som jeg hadde håpt. Vi kjørte kontrollert inn i bakken, rolig opp, og kontrollert etterpå.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 – Da var målet egentlig å ta bonussekunder på mellomspurten etter 131 kilometer. Jeg trodde ikke at bruddet skulle gå inn. Jeg tenkte det måtte være mange spurtlag som ville kjøre oss inn.

Kampen om bonussekundene hadde Forfang egentlig kontroll på. Men han tok ikke alle tre.

– Jeg dreit meg litt ut på den mellomspurten. Jeg ledet til det var 50 meter igjen og tenkte at jeg hadde den. Jeg sluttet å tråkke, og da kom Resell forbi. Det ble to og ikke tre bonussekunder der da. Men det var da greit.

Håpet stiger

Det kontrollerte tempoet til den norske duoen og deres belgiske følgesvenn fortsatte. Men forfølgerne kjørte ikke i heseblesende tempo, og forble et par minutter bak de tre.

– Feltet tok ikke inn så mye. Så da ble vi gira da, humrer dagens vinner.

– Spesielt han fra Tarteletto var veldig sterk og kjørte bra. Jeg kjørte i hvert fall litt reservert fordi jeg ikke trodde det skulle gå hele veien. Jeg holdt igjen litt. Jeg vet ikke om Erik kjørte maks eller om han spilte litt. Men jeg tenkte egentlig at det kom til å bli kjørt inn. Jeg gadd ikke gi full gass. Men ut på siste runde så hadde vi 1:10 og en mil til mål. Vi lå godt an med tanke på den ett minutt på mila-regelen, forteller den blåkledde Joker Fuel of Norway-rytteren.

Da våknet villdyret i Oslo-gutten.

– Da tenkte jeg at jeg måtte gi gass. Med 3,5 kilometer til mål var det en liten nedoverbakke. Da sluttet Van Breussegem å kjøre, så tok jeg et sittende støt og fikk luke. De så på hverandre bak, og da var det bare å kjøre alt jeg hadde til mål å satse på at det gikk. Jeg tenkte egentlig mer på sammendraget. Jeg tenkte at om jeg ble kjørt inn så ville jeg fortsette å kjøre uansett.

Men kjørt inn ble han ikke. Erik Nordsæter Resell og Elias Van Breussegem fant ikke ut av samarbeidet, og luken til Forfang økte til over ti sekunder.

– Med halvannen kilometer til mål så jeg dem ikke bak meg, og visste at jeg følte meg sterk og hadde bra trøkk. Da tenkte jeg at jeg kom til å vinne. Det var deilig, men jeg kjørte alt jeg hadde til mål for å få tid i sammendraget.

Til slutt ble det tolv sekunder til Van Breussegem og tretten til Resell.

Dobbelt norsk i sammendraget

Med bonussekunder på toppen leder Forfang nå med 18 sekunder til Resell som er andremann. Den tredje i bruddet var kjørt av i sammendraget før etappen. Fra Uno-X-rytteren til tredjeplass er det ytterligere 13 sekunder.

For mannen i sentrum av Tour de Normandie denne onsdagen var det en merkelig følelse å kjøre over målstreken som førstemann, for første gang i et UCI-ritt.

– Det er litt rart. Først og fremst var fokuset å kjøre så hardt jeg kunne. Jeg tenkte ikke så mye på at jeg kom til å vinne. Jeg fokuserte på å sitte aerodynamisk å tråkke så hardt jeg kunne. Med 3-400 meter til mål så jeg målseilet etter en sving. Da først gikk det opp for meg at jeg kom til å ta det. Selv da var det å spurte alt jeg hadde, og så feiret jeg.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Med en gang jeg krysset målstreken var det første jeg ville å si til gutta at vi klarte å vinne. Ikke at jeg hadde vunnet, men å dele det med laget. De kjørte så sinsykt bra i dag. Bjørn Tore (Hoem) var med på en farlig gruppe som gikk. Alle var med langt framme og med på støtingen. Jeg hadde en veldig billig reise helt til jeg støtet. Det var en utrolig deilig lagseier.

Tre etapper gjenstår. Med etappeseier i boks, er målet nå klart for Forfang og Joker Fuel of Norway.

– Målet er definitivt å beholde den gule. Det kommer ikke til å bli lett. Men jeg føler meg veldig bra. Jeg skal definitivt gjøre mitt beste for å klare det. Det er målet, og med det laget vi har her nede så har vi gode muligheter. Vi må gjøre alt riktig, så kan vi ta med den gule trøya hjem.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse