DALENDE FORM: Alexander Kristoff har ofte vært blant de beste spurterne i tourens siste uke. Slik har det ikke vært i år. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Jeg følte meg bra før Tour de France, men så har det vært som det har vært ti prosent ned

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.07.19 20:09

Del på    

Evaluering varsles i UAE-leiren etter et skuffende ritt.

VAL THORENS (procycling.no): Fremdeles har UAE Team Emirates muligheten til å redde Tour de France med seier på Champs-Élysées, men oppsummeringen etter 20 etapper er alt annet enn positiv. I starten så det relativt bra ut. Alexander Kristoff og Jasper Philipsen noterte seg for en håndfull plasseringer blant de ti beste i spurtene, hvor Kristoff var nære ved å vinne den fjerde etappen til Nancy.

På den første fjelltesten til La Planche des Belles Filles så det også ganske bra ut. Dan Martin var godt med og etter god kjøring i sidevinden, ankom han første hviledag på en niendeplass sammenlagt.

Da de virkelige fjellene kom i Pyreneene og i Alpene ble det imidlertid raskt klart at han ikke vil kjempe blant de beste. Istedenfor er Fabio Aru nå lagets bestemann på en 14. plass, over 27 minutter bak Egan Bernal.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kristoff var på sin side relativt sjanseløs da spurterne fikk sjansen i Nîmes på den 16. etappen og har i Alpene vært blant de første rytterne som har måttet slippe i fjellene, tidligere enn konkurrenter som Dylan Groenewegen og Caleb Ewan.

Jeg føler meg egentlig ganske dårlig. Jeg vet ikke helt hva det skyldes, men hele laget har egentlig vært litt underpresterende i touren, sier Kristoff til procycling.no.

– Har du noen anelse om hvorfor?

– Ja, det har jeg. Men jeg vil ikke gå inn på detaljer.

Føler du at du mangler noen prosent?

– Ja, som jeg sier, så føler jeg hele laget har manglet noen prosent. Vi får ta en evaluering etter Tour de France og se hva som har gått galt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LITE JUBEL: Sven Erik Bystrøm sin debut i Tour de France har gått uten store høydepunkter for UAE Team Emirates. Foto: Chris Graythen/Getty Images

I god form før Tour de France, men har slitt utover

Allerede etter den tiende etappen uttalte Kristoff at han ikke følte seg i toppform, og følelsen ser ikke ut til å ha blitt bedre i løpet av rittet.

For Sven Erik Bystrøm er det hans første Tour de France, men det har vært lite å juble for.

Ja, det har gått litt dårligere enn vi hadde forventet. Vi må analysere hva vi kan gjøre annerledes til neste gang. Se litt på restitusjonsrutiner, ernæring og diverse. Jeg følte meg i bra form før Tour de France, men så har det vært akkurat som det har vært ti prosent ned, om ikke mer. Det er ikke jeg som har merket det mest. Kapteinene våre med Alex, Dan og Aru har jo egentlig alle manglet litt, sier Bystrøm.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

UAE har vært gjennom store utskiftninger i støtteapparatet det siste året. Under Tour de France i fjor kjøpte Kristoff for eksempel en egen isboks for å sikre energinivået den siste uka, mens det i år er helt andre rutiner på ernæringen.

I fjor var det en del snakk om ernæringen, men da at dere fikk for lite. Kan det ha blitt for mye i år?

– Det må vi undersøke etter touren er ferdig. Det blir bare synsing å finne unnskyldninger nå. Laget og oss selv må finne en grunn, sier Bystrøm på toppen av Val Thorens.

Martin: Følt at det har vært noe som har blokket meg

Vegard Stake Laengen sier også at laget må ta en evaluering etter rittet, for å finne ut hvorfor det ikke har gått som håpet. Riktignok hadde nok selv ikke UAE-leiren tro på at de skulle vinne flere etapper og kjempe om seieren sammenlagt, men forhåpningene var større til et lag som også hadde rutinerte karer som Sergio Henao og Rui Costa på laget.

Men foruten om Kristoff og Philipsens innsats i spurtene, er åttendeplassen til Rui Costa på den tolvte etappen den eneste etappeplasseringen til laget blant de ti beste i årets Tour de France.

– Det har vært en merkelig tour for meg. Åpenbart kom jeg inn i rittet i veldig god form, men for en eller annen grunn har det ikke gått. Jeg har følt at det har vært noe som har blokket meg hele touren og jeg jobber med laget for å komme til bunns i det og komme tilbake sterkere, sier Dan Martin i en pressemelding fra UAE Team Emirates.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse