Prøv Procycling Pluss idag

PÅKJØRSEL: En finsk rytter ble påkjørt underveis i rittet i Bergen.

PÅKJØRSEL: En finsk rytter ble påkjørt underveis i rittet i Bergen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Følgebil krasjet med finsk U23-rytter

Procycling
Tips meg

Publisert 22.09.17 17:25

Del på    

Kjørt til sykehus etter stygg velt.

(Dagbladet): Den finske rytteren Joni Kanerva har blitt kjørt til sykehus etter at han traff en stillestående følgebil i stort fart på vei ned mot Bergen sentrum.

Til VG sier den finske laglederen Kjell Carlström at rytteren etter forholdene har det fint, at han er ved bevissthet og reagerer.

– Jeg prøvde å snakke med han, men han kunne ikke snakke for han hadde nakkekrage. Han har trolig brukket noen ribbein og kragebein, sier Carlström.

TV 2 har lagt ut et klipp av ulykken der man ser at en irsk følgebil må svinge for å unngå å kjøre inn i bilen foran og Kanerva stuper over bilen og inn i gjerdet rundt løypa som skiller rytteren fra publikum.

– Klokken 16.11 fikk vi melding om at en syklist var blitt skadet i Kong Oscarsgate, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit.

Det var Bergens Tidende som første meldte saken.

TV 2 melder at hjelpemannskap kom raskt til stedet for å bistå den skadde syklisten. Ifølge løypevakter på stedet skal den finske rytteren ikke ha vært bevisst etter krasjen, men kommet til hektene etter hvert.

Tagget med: , ,

Les også disse