Prøv Procycling Pluss idag

SÅ LITE KONTAKT SOM MULIG: Nairo Quintana, Egan Bernal og Michal Kwiatkowski på podiet etter 2019-utgaven av Paris-Nice. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Flere tiltak i Paris-Nice mot koronaspredning

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.03.20 08:03

Del på    

Rytterne bes om å ikke kaste fra seg flasker.

(procycling.no): De to siste etappene av UAE Tour ble avlyst, mens en rekke italienske sykkelritt de kommende ukene har blitt avlyst og utsatt.

Men Paris-Nice starter på søndag som planlagt.

Dog preges også Rittet mot solen av koronaviruset. I en pressemelding lørdag kveld annonserer rittarrangørene at en rekke tiltak vil bli satt i gang for å hindre spredning av COV-19-viruset.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Innskriving vil fremdeles finne sted, men det blir uten intervjuer med speaker og ryttere. Ryttere blir også bedt om å oppholde seg i lagenes busser så mye som mulig før starten går.

Etter målgang vil det ikke bli holdt noen pressekonferanse og under podieseremonien blir det ingen kontakt mellom ryttere og ulike offentlige personer.

Under selve rittet har rytterne blitt bedt om å ikke kaste fra seg vannflasker og heller ikke håndhilse på hverandre.

Bak feltet vil det følge en egen ambulanse dedikert til potensielle koronatilfeller.

Også på hotelltildelingen har det blitt endringer. Nå vil maks to lag bo på hvert enkelt hotell tilknyttet rittet.

Nibali bytter til Paris-Nice

12 av de 19 WorldTour-lagene stiller til start som planlagt i søndagens Paris-Nice samt fem lag fra Pro-nivå.

Astana, CCC Team, Mitchelton-Scott, Movistar, Team Ineos, Jumbo-Visma og UAE Team Emirates er de syv lagene som har valgt å ta rittpause de neste ukene.

Med færre lag på start har antall ryttere per lag blitt økt til åtte.

Vincenzo Nibali er blant rytterne som dermed har fått plass i rittet. Trek-Segafredo-syklisten hadde egentlig Tirreno-Adriatico på programmet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– På grunn av situasjonen i Italia så ble endringen av programmet nesten obligatorisk. Det er veldig trist at jeg ikke får syklet i hjemlandet mitt, men jeg håper situasjonen blir bedre snart. Og ikke da med tanke på rittene, sier Nibali ifølge Cyclingnews.

– Jeg bestemte sammen med laget å reise til Paris-Nice for å holde programmet fram mot Giro d’Italia så godt som uendret. På dette stadiet er det viktig å få kilometer og dager med ritt i beina.

I sammendraget blir det trolig en kamp mellom ryttere som Richie Porte (Trek-Segafredo), Nairo Quintana (Arkea Samsic), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Romain Bardet (AG2R), Sergio Higuita (EF Education First), Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) og Dylan Theuns (Bahrain-McLaren).

Ingen nordmenn sykler den 78. utgaven av det franske rittet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse