Prøv Procycling Pluss idag

TIL COFIDIS?: Elia Viviani skal være enig om en avtale med Cofidis. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

– Flere stjerner forlater Quick-Step

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.07.19 07:04

Del på    

Men Lefevere har erstatteren klar.

(procycling.no): Elia Viviani er på vei bort fra Deceuninck – Quick-Step. Den italienske spurteren skal ifølge L’Equipe sykle for Cofidis neste sesong.

Den franske avisen melder at Viviani skal erstatte Nacer Bouhanni hvis kontrakt utløper ved sesongslutt. Bouhanni har over tid utviklet et turbulent forhold med ledelsen i Cofidis. 28 år gamle Bouhanni signerte for Cofidis i 2015, står med ingen triumfer så langt i år og ble ikke tatt ut til Tour de France.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Viviani, som nylig vant to etapper i Tour de Suisse, har derimot vært en av de mest effektive spurterne de siste sesongene. Siden han ble proff med Liquigas i 2010 har italieneren innkassert hele 73 triumfer. Nummer 74 kan komme på en av etappene i årets Tour de France.

Ifølge L’Equipe ønsker Viviani å ha med seg sin faste opptrekker Fabio Sabatini til Cofidis. Argentinske Maximiliano Richeze, en annen viktig Viviani-opptrekker, skal imidlertid være på vei til UAE Emirates for å slutte seg til Fernando Gavirias opptrekkstog.

ROUBAIX: Philippe Gilbert, årets vinner av Paris-Roubaix, skal være på vei til Lotto Soudal. FOTO Tim de Waele/Getty Images

Erstatter klar?

30-åringen Viviani virker dermed å følge i hjulsporet til Philippe Gilbert og forlater Deceuninck – Quick-Step ved sesongslutt. Veteranen Gilbert ble ifølge den belgiske avisen Het Nieuwsblad tilbudt en ettårskontrakt av Patrick Lefevere, men skal være mer interessert i et treårstilbud fra rivalen Lotto Soudal.

Som en erstatter for Viviani har Lefevere visstnok fått kloa i det irske hurtigtoget Sam Bennett. 28-åringen har de siste sesongene imponert med en rekke WorldTour-seire, blant annet i Paris-Nice og Giro d’Italia. Bora-hansgrohe-spurteren må likevel ofte innbefatte seg må å spille tredjefiolin bak Peter Sagan og Pascal Ackermann.

Etter etappeseieren i Critérium du Dauphiné skal Bennett ha vært nære å signere for Movistar, men iren har visstnok endret mening etter at Lefevere og Quick-Step kom på banen. Ifølge L’Equipe skal Bennett foretrekke det belgiske laget fremfor det spanske.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse