Prøv Procycling Pluss idag

UHELDIG: To år på rad har Syver Wærsted vært ønsket i Gent-Wevelgem og Flandern rundt, men begge år har håndleddsbrudd satt en stoppper for deltakelsen. FOTO: © Kristof Ramon

Politimotorsyklister meide ned feltet i finalen i Rhodos

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.03.17 16:05

Del på    

– Det verste jeg har sett, sier Audun Brekke Fløtten.

(procycling.no): Det ble skandale under FixIT.no og Uno-X Hydrogens første ritt for sesongen.

Da det dro seg til mot en spurt i finalen, kom det flere motorsyklister fra politiet i en enorm fart i motsatt kjøreretning. Feltet dundret på i høy fart, og ingen av partene klarte å komme seg unna.

Dermed var ulykken et faktum, og en ekstremt stygg velt preget finalen.

Blant dem som ble hindret var Syver Wærsted. Uno-X-rytteren lå perfekt plassert foran i feltet da ulykken skjedde, men gikk altså hardt ned.

Sportsdirektør Leonard Snoeks mener Wærsted har vært heldig som har unngått alvorlige skader.

– Vi var i bil 21, så vi hadde ikke sjans til å se hva som skjedde. Men tilskuerne som var der, sa at det var det styggeste de hadde sett. Motorsyklistene kom i 70-80 kilometer i timen, og feltet syklet jo i 60-70. Vi venter på røntgensvar nå, men det ser ut som et brukket håndledd for Syver Wærsted, sier Snoeks til procycling.no.

Audun Brekke Fløtten deler Snoeks’ synspunkt om at ulykken hindret laget fra et toppresultat.

– Jeg unngikk velten, men det var det verste jeg har sett. Jeg skal avvente litt med å si for mye om arrangøren, men det var tydelig at ikke alt var som det skulle, forteller han fra den greske ferieøyen.

– Laget kjørte veldig bra, og Syver lå veldig godt plassert. Det er kjedelig at dette skjer med Syver.

Etter krasjen med motorsyklistene, dundret de som kom seg unna videre. Inne på den siste kilometeren skjedde det enda en velt.

Dette gikk hardt utover Team FixIT.no. Deres mann i finalen, Matti Manninen, gikk ned i denne velten.

Rapportene fra Snoeks og Fløtten tyder på at FixITs finne ble ganske hardt skadet, men vi har ingen bekreftelse på hvordan det går med ham ennå.

OPPDATERT: Etter å ha snakket med FixIT i Hellas, kan vi meddele at Manninen har det bra, og at det muligens er et brudd i fingeren pluss noen kuttskader. 

Manninens velt skjedde i en 90 graders sving på, der rytteren foran Manninen gikk i gjerdet. FixIT-rytteren kjørte i rytteren som veltet foran.

Rittet ble til slutt vunnet av Ahmet Örken (Torku Sekerspor). Ken Levi Eikeland ble nummer seks, og sikret FixITs første UCI-poeng i år. Audun Brekke Fløtten ble nummer tjue.

Saken oppdateres!

Tagget med: , , , ,

Les også disse