AKTUELL FOR NY SATSING: Ken-Levi Eikeland og andre syklister fra Vestfold vil være aktulle for Rune Steinsvik og hans elitesatsing. Men laget kommer ikke til å løse ut lisens på kontinentalnivået før neste høst. FOTO: Oddvar Børve/NM i Sandefjord

– Vi skal være en reell utfordrer til kontilagene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.10.18 13:33

Del på    

Full elitesatsing i Vestfold neste sesong.

(procycling.no): Tidligere i høst varslet Rune Steinsvik via Sandefjords Blad at han ønsket å stable en kontinentalsatsing på beina i samarbeid med fransk-japanske Interpro Stradalli Cycling.

Under den pågående sponsorjakten har det – i hvert fall i offentligheten, blitt mer stille. Miljøet i Sandefjord har heller ikke søkt om lisens på kontinentalnivået for 2019.

Overfor procycling.no greier initiativtakeren nå ut om status for satsingen:

– Det endte med at Ken-Levi (Eikeland) og jeg trakk oss ut av Interpro-laget. De hadde signert såpass mange ryttere fra fjern og nær, at det ikke hadde vært plass til mer enn tre norske ryttere i satsingen. Da er det ikke så attraktivt for sponsorene, selv om man kan få litt TV-tid på Eurosport fra ritt i Japan og Australia. Derfor bestemte vi oss i stedet for å gjøre en fullgod jobb med å lage en god elitesatsing (på klubbnivå) i Norge. Så tar vi heller steget ut i litt mer styrte former enn å kaste seg ut idet i hui og hast og sikre seg en UCI-lisens alt i høst, forklarer Steinsvik til procycling.no.

– Orket ikke drive fra hånd til munn

Han forteller videre at de jobbet mot et budsjett på 6 millioner kroner for satsingen. Da det fortsatt manglet halvannen million, bestemte han seg for å sitte rolig i båten.

– Jeg orket ikke å drive et lag fra hånd til munn med begrensede ressurser. Derfor utsatte vi registreringen til neste høst.

Les også: Planlegger nytt norsk kontinentallag

Med et hvileskjær får miljøet i Sandefjord nå et år der de kan bygge og lære opp organisasjonen rundt laget. De ønsker seg også et bredt samarbeid ut mot klubbene i Tønsberg og Horten.

Etter hvert er planen en tredelt satsing. Neste års elitesatsing skal fortsette også i etterkant av 2019, samtidig som kontinentalsatsingen skal toppe det og et juniorlag skal sørge for rekrutteringen.

Solide navn på vei inn

Blant rytterne som er aktuelle for en overgang til satsingen, er det også mange spennende navn: Eikeland selvsagt, Marius Blålid (tidligere Team FixIT.no), Jonas Hjorth (Interpro Stradalli), Jon Anders Bekken (Team Coop) og Iver Johan Knotten (Joker-Icopal).

– De lokale vestfoldrytterne som ikke er under kontrakt og som har bakgrunn fra andre kontinentallag tidligere, er aktuelle for oss. Men det er også ryttere fra Oslo, Lillehammer og Trondheim, røper Steinsvik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANNEN BAK PROSJEKTET: Rune Steinsvik som har vært engasjert i sykkelmiljøet i Sandefjord i en årrekke. FOTO: Oddvar Børve/Sykkel NM i Sandefjord

Tidligere i høst ble det klart at også Sondre Kristiansen og Hans-Kristian Rudland forlater Uno-X, uten at Sandefjord-mannen konkret nevnte disse to overfor procycling.no.

– Og ambisjonene for 2019 er?

– Vi ønsker å være en reell utfordrer til kontinentallagene. Det skal skje innenfor edruelige rammer, men selv om vi ikke har et budsjett på 20 millioner kroner, så mener vi at vi kan få til noe bærekraftig og sportslig spennende opplegg med de midlene vi har.

– Håper på innpass i 10 UCI-ritt

Steinsvik forteller om massiv pågang fra syklister da planene først ble omtalt av Sandefjords blad i starten av september.

– Pågangen fra ryttere som ønsker å bli med hos oss, har vært enorm. Vi har ikke skrevet noen kontrakter ennå, men er i samtaler med flere av dem. Vi skal ta en runde med de forskjellige klubbene i nærområdet vårt, og så skal vi sammen laget landets beste elitesatsing.

Som klubblag får man ikke innpass i Tour of Norway og Arctic Race, men Steinsvik mener det er innenfor rekkevidde å kjøre rundt 10 UCI-ritt neste år.

– Det går jo litt på hvilke ryttere man har inne på laget, og hva de har gjort tidligere. Det er også mulig å komme seg inn i ritt ved å kjøre som regions- eller landslag, så det kommer vi til å prøve på. Vi har også forhåpninger om å sykle på Rhodos og i en del andre, europeiske land.

Sandefjord var i år NM-arrangør, og dermed tok de seg fri fra forpliktelsene i Norgescupen. Som i 2017 vil miljøet være tilbake som NC-arrangør neste år.

– Vi planlegger å plassere oss på høsten, slik at vi også kan være med på å forlenge den norske sesongen.

I tillegg er det planer om gi Spinn Cup (i år Wenma Cup) en ansiktsløftning. Tidligere var dette en viktig konkurransearena da Leonard Snoeks (nå sportsdirektør i Uno-X) og tidligere utenlandsproff Lars Petter Nordhaug konkurrerte innenfor de aldersbestemte rekkene.

Nå skal «kermesse-rittene» inspirere det som forhåpentligvis blir kommende sykkelstjerner.

Tagget med: , , , ,

Les også disse