Prøv Procycling Pluss idag

JEVNT: Uno-X leder an i årets Norgescup med Torstein Træen foran Erik Nordsæter Resell, men like bak ligger Jon Breivold (Bygdø IL). Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Spenning i Norgescupen før siste ritt: – Vi har oddsen mot oss, men vi skal gi jernet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.09.19 07:39

Del på    

Bygdø-rytter Breivold klar for å utfordre Uno-X.

(procycling.no): Før årets siste runde i Norgescupen har Ingvild Gåskjenn allerede sikret seieren hos kvinnene, men blant herrene er det fremdeles fem ryttere som har en mulighet til å vinne sammenlagt.

Torstein Træen (Uno-X) leder an, 84 poeng foran lagkamerat Erik Nordsæter Resell. Jon Breivold (Bygdø IL) er 95 poeng bak Træen og vil vinne Norgescupen om han krysser målstreken i Sandnes først. 

Også Mathias Skretteberg (Ringerike SK, 482 poeng bak) og Martin Bugge Urianstad (Uno-X, 540 poeng bak) kan teoretisk sett vinne, men er da avhengig av at de tre første ikke blander seg inn høyt oppe. En seier gir 600 poeng, andreplass 480 og tredjeplass 420 poeng. Sjekk hele skalaen her!

– Det blir helt klart en vanskelig oppgave. Formen har ikke vært helt optimal etter at jeg veltet i Ronde van Vestkant, men jeg føler det har vært litt på gang de siste dagene, sier Breivold til procycling.no.

Flyttet løypa vekk fra kysten – endelig kom vinden

Breivold er ikke kjent for å være den beste spurteren og må nok dermed ha et hardt ritt for å ha mulighet på sammenlagtseieren.

– Det er meldt vind i 10 m/s, så det kan bli skikkelig utskillelse på de smale veiene. Heldigvis har vi en dreven taktikker og sidevindsekspert i laget i Sondre Skalleberg, så vi skal nok få lagt en god slagplan. Vi har oddsen mot oss, men vi skal i alle fall gi jernet, sier Breivold. 

For Uno-X er det Espen Aareskjold som styrer troppene.

– Jeg tør å påstå at vi aldri har hatt en så tøff løype i Norgescupen i Sandnes. Vi har jo prøvd å arrangere det ute på Horpestad, men det har jo vært vindstille hvert eneste år. I år kom vinden og det kunne blitt skikkelig action på Horpestad, men nå er vi i Sandnes. Men det kan bli bra det også, sier sandnesgauken om løypa som i år har målgang i Sandnes sentrum, med en sløyfe rundt Sviland.

Viktig å vinne sammenlagt for Uno-X

Aarreskjold tror vinden kan spille en viktig rolle.

– Men det kan også bli partier med motvind som kan drepe det igjen. Skal vi ha en fast plan, så tror jeg det gjelder å gripe de mulighetene som løypa gir. Enten det er en stigning, en teknisk del eller et sidevindsstrekk.

Han forventer et hardt utskillingsritt, hvor Uno-X altså jakter sammenlagtseieren.

– Det er nok noen forskjellige interesser. Noen tenker på sammendraget, mens andre tenker på selve Norgescupen i Sandnes. Vi er nok dem som først og fremst tenker på å sikre oss den gule trøya. Det er det viktigste for oss, sier Aareskjold. 

– Det er mange gode syklister i Norge, så det er ikke gitt (at Uno-X vinner sammenlagt). Du kan ikke bare komme og hente den (seieren), men vi har jo et håp om at vi skal fikse det når vi ligger bra an i sammendraget med flere ryttere. Det viktigste for oss er at vi vinner sammenlagt, ikke at det er en enkelt rytter som vinner. Vi ønsker som et lag å vinne sammenlagt.

– Er dere skuffet om for eksempel Breivold vinner sammenlagt?

– Hvis han er bedre enn oss, så får vi ikke gjort noe med det. Vi ønsker å ha fokus på oss selv. De som klarer å gå imot den fordelen vi har, de må vi bare gratulere, sier Aareskjold.

Uno-X stiller med Torstein Træen, Erik Nordsæter Resell, Markus Hoelgaard, Martin Bugge Urianstad, Sindre Kulset, Kristian Kulset og Iver Skaarseth.

PS! Lørdag ble det kjørt gateritt i Sandnes. Søren Wærenskjold (Joker Fuel of Norway) vant et jevnt ritt foran Erlend Blikra (Coop). Henrik Evensen (Joker Fuel of Norway) ble nummer tre.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse