Prøv Procycling Pluss idag

LEGGER OPP: Jon Breivold, her avbildet under Gylne Gutuer, legger opp etter årets sesong. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Breivold legger opp etter Joker-nei: – Lufta gikk litt ut av ballongen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.10.19 18:51

Del på    

Med det varslede generasjonsskiftet i Joker Fuel of Norway var det ikke plass til 24-åringen.

(procycling.no): Han var muligens den beste, norske klubbrytteren i 2019, men da han ikke klarte å få plass på et kontinentallag til neste år, tok Jon Breivold (Joker Fuel of Norway) avgjørelsen om at årets sesong ble den siste som aktiv syklist.

– Jeg var egentlig veldig innstilt på å fortsette, og jeg hadde veldig troen på at jeg skulle klare å lande en kontrakt. Jeg hadde en del kontakt med Joker og hadde ganske klare indikasjoner på at jeg skulle få kontrakt, men så endret situasjonen seg i Joker med at Adrian (Gjølberg, sportsdirektør og tidligere lagkamerat av Breivold i FixIT) ga seg og at de sparket ut Hoem og Vangstad. Da skjønte jeg at noe var på gang og så sa de jo at de ønsket å satse på yngre ryttere, sier han til procycling.no.

– Da hadde jeg ikke hørt noe på en stund, så da ble jeg litt usikker. Jeg hadde litt dialog med dem videre og de sa at jeg var aktuell, men så fikk jeg beskjed om at jeg ikke fikk kontrakt der og at det rett og slett var på grunn av alderen, sier 24-åringen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Yngre krefter

Den endelige beskjeden fra Joker kom på mandag og Breivold bedyrer at han ikke er helt fornøyd med måten ting ble gjort på.

– Jeg synes det var litt uprofesjonelt måten det ble gjort på fra Joker sin side. De tok kontakt såpass tidlig som august og jeg fikk ganske klare indikasjoner på at jeg skulle få en kontrakt. Så endret alt seg i slutten av september/starten av oktober etter at Adrian trakk seg. Plutselig gjaldt ikke det lenger og jeg synes det blir litt feil å gå ut så tidlig. Da gikk lufta litt ut av ballongen min, da jeg fikk beskjed om at jeg likevel ikke fikk kontrakt på mandag.

I Joker Fuel of Norway er Birger Hungerholdt sjefen. Den rutinerte sykkel-nestoren har forståelse for at Breivold er skuffet.

– Svaret er vel delvis riktig, men poenget er at han aldri har fått noe tilbud fra oss. Det er mulig han har hatt samtaler med Adrian, men jeg har jo aldri snakket med ham. Jeg skjønner at han er skuffet, det er mange andre som er det i disse dager. Men i dette «gamet» har du ingen kontrakt før du har en kontrakt, sier Hungerholdt til procycling.no.

– Det er riktig at vi ønsker å ta inn unge ryttere. Da faller han utenom. Vangstad og Hoem er heller ikke gamle, men de er eldre enn dem vi ønsker å ha kontrakt med og utvikle videre, sier han videre.

Legger opp

Etter to år med satsing på klubbnivå for Bygdø IL for å komme seg tilbake på kontinentalnivå, så han dermed ikke noe annet alternativ enn å legge opp.

– Da skjønte jeg at det ikke blir noe lettere med årene som kommer, om jeg ikke får kontrakt i år. Jeg hadde satt det som et mål å skaffe meg en kontrakt i løpet av denne sesongen og et ultimatum om at jeg ville gi meg om jeg ikke klarte det. Jeg hadde veldig troa, men så gikk det ikke. Da fant jeg ut at det var like greit å trappe ned, for det er vanskelig å være på klubblag, være over 23, og få kontrakt med kontinentallag om dagen, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg føler jo jeg har prestert godt nok til å forsvare en plass på et kontinentallag neste år. Jeg føler jeg har utviklet meg veldig bra de siste årene, til tross for at jeg er for gammel i deres øyne. Det er et veldig stort fokus på U23-ryttere i Norge. Det er kanskje litt synd for de som starter litt senere eller som utvikler seg senere. Som jeg sa tidligere, så føler jeg at jeg utviklet meg mer fra jeg var 23 til 24 enn jeg gjorde fra jeg var 20 til 21. Det er litt fordi jeg slet noen år med overtrening. Nå har jeg funnet ut av det, men nå har jeg blitt for gammel. Det er litt synd, spesielt når du ser hvordan Carl Fredrik Hagen har prestert i år, etter at han ble proff som 27-åring. Han begynte vel å sykle landevei når han var 23 år.

– Det var litt flere kontinentallag på den tiden, så det var kanskje litt enklere på den tiden. Så har han utviklet seg bra de siste årene, men det virker som om de kanskje har glemt det nå, sier Breivold med et smil.

Skole

Breivold forteller at han trolig nå vil gi seg helt med aktiv sykling, men utelukker ikke at det blir noen turritt her og der. Langløp i langrenn og triathlon er også mulige ting den treningsglade 24-åringen ser for seg.

Fra nyttår vil han også studere 100 prosent.

– Hvordan er det å legge opp etter det som nok har vært din beste sesong?

– Det er litt vemodig. Jeg ser at jeg sannsynligvis kunne utviklet meg videre, og hadde jeg fått sjansen i et lag nå hadde det nok blitt ganske full satsing med skikkelig opplegg. Jeg hadde nok dratt på mange høydesamlinger for å satse skikkelig hardt for å bli god i fjell. Det hadde blitt alt eller ingenting, men nå endte det dessverre opp med å bli ingenting, sier han og koster på seg en liten latter.

 

Tagget med: ,

Les også disse