Prøv Procycling Pluss idag

DRAMATISK UTENLANDSBESØK: Jon Breivold (i midten) fikk et heftig møte med Taiwan, på sin første treningstur i landet. FOTO: Team FixIT.no

FixIT.no-rytter angrepet av hunder i Taiwan

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 16.10.17 20:35

Del på    

Ugunstig oppladning før klatreduell mot Nibali.

(procycling.no): Jon Breivold er for øyeblikket i Taiwan der han skal sykle Taiwan KOM Challenge – et ritt som starter ved havet og stiger opp til over 3000 meter over havet i løpet av 100 kilometer.

Sammen med sin far har han tatt den lange reisen til rittet hvor både Vincenzo og Antonio Nibali blir å finne på start. Tour de France-vinneren fra 2011, Cadel Evans, er også med for å kaste glans over arrangementet. Den eksotiske avslutningen på 2017-sesongen skulle imidlertid ta en dramatisk vending på en treningstur.

Da han lørdag var ute på sin første treningsøkt i det asiatiske landet gikk hunder til angrep på NTNU-studenten, som umiddelbart måtte på det lokale sykehuset i Kaohsiung.

Fryktet for livet

I et hav av lyskryss ble 22-åringen lei og forvillet seg inn på en avsidesliggende vei. Inne på en mindre vei i et boligfelt får han plutselig en overraskelse.

– Det som skjedde var at jeg var ute og syklet og ble så lei av alle lyskryssene at jeg forvillet meg inn på litt mindre veier. Plutselig var jeg inne på en halvannen meter bred vei i et boligfelt. Da kommer det tre bjeffende hunder fra et hus som omringer meg mens jeg sykler, og den ene får hoppet opp og bitt meg i leggen før jeg rekker å sykle forbi.

Videre får samtalen med procycling.no får plutselig en svært alvorlig tone.

– Så da måtte jeg sykle raskeste vei hjem igjen og dra inn på et lokalt sykehus. Fikk først bare renset sår og antibiotika, men etter å ha sjekket litt rundt ser det ut som jeg bør ha rabiesvaksine også. Sjansen er vel ikke så stor, men hvis jeg får rabies så er jeg så godt som død.

– Man vet aldri

Heldigvis var utfallet relativt usannsynlig, og når vi sjekker inn med Breivold litt senere forteller han at han har tatt vaksinen, og at han bør være trygg nå, ettersom det bare har vært et tilfelle av rabies i Taiwan så langt i år.

– Føler meg bra enn så lenge. Taiwan var rabiesfritt frem til 2013 og de fleste tilfellene var knyttet til grevlingbitt. Det er påbudt med rabiesvaksine på alle dyr og katter, men dette var i et avsidesliggende strøk, så man vet aldri. Men jeg er ikke så bekymret lenger, i alle fall ikke etter at jeg fikk vaksinen.

Oppladningen til det krevende klatrerittet er imidlertid en annen sak.

– Får håpe at det ikke går for mye utover rittet, men er nok ikke ideelt med vaksineprogram og antibiotikakur før rittet.

Nå har det gått en stund siden hundebittet, og FixIT.no-rytteren har trent hver dag siden hendelsen med de tre hundene. I forkant av reisen til Taiwan har den Trondheims-baserte syklisten gjennomført flere tøffe klatreøkter til Skistua i Bymarka. Førstkommende fredag går startskuddet for Taiwan KOM Challenge, der Breivold virkelig vil få testet bakkekapasiteten sin.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse