Prøv Procycling Pluss idag

GULT: Chris Froome kan ta sin tredje gule trøye i Tour de France 2016. Her fra målgang på den 15. etappen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Fire utfordrende dager

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.07.16 09:28

Del på    

Chris Froome forventer angrep på de siste fjelletappene.

Før sjarmøretappen i Paris må rytterne gjennom fire fjelletapper. Etter tirsdagens hviledag kommer en krevende etappe i Sveits med målgang på Finhaut-Emosson. De siste tre milene venter 1500 høydemeter på Tour-feltet.

På den påfølgende klatretempoen er rittet tilbake på fransk jord. Den 19. etappen gir nok en målgang høyt oppe i fjellheimen, mens den siste sammenlagtetappen er av det korte slaget. Etter 146,5 kilometer er kampen om seieren avgjort når rytterne kommer i mål i Morzine.

Det er altså nok av muligheter for angrep fra Froome sine rivaler. Briten kom seg trygt til den andre hviledagen, men tar ingen ting for gitt før de siste Alpe-etappene.

– På Sveits-etappen dreide det seg bare om å ikke tape tid. Vi kom oss heldigvis trygt i mål, og jeg tror alle er fornøyd med at det kommer en hviledag nå, sier Sky-kapteinen til Cycling Weekly.

Forskjellige utfordringer
Mannen som jakter sin tredje triumf i sykkelsportens største ritt er forberedt på de krevende etappene i Alpene.

– Nå venter fire utfordrende dager, og hver dag har sine egne utfordringer.

– Bakketempoen er veldig viktig, men de tre andre etappene kan ikke glemmes. Det er ikke slik at du kan se deg ut én etappe, og kjøre ekstra hardt på den. Her må du henge med på alle fire, hevder Froome.

«Uten Rivaler»
Bauke Mollema er, noe overraskende, Froome sin nærmeste konkurrent i det Touren går inn i de siste etappene. Nederlenderen ligger 1:47 bak Sky-rytteren, og har et snaut minutt på Adam Yates som er nummer tre. Den britiske Orica-rytteren er 2:47 bak sin landsmann i gul trøye. Colombianeren alle trodde skulle presse Froome i seierskampen, Nairo Quintana, er utenfor pallen, 2:59 bak Froome.

Den franske sportsavisen L’Equipe hadde «Uten rivaler» som mandagens overskrift, og siktet til Froome sin stilling i sammendraget.

– Jeg er ikke enig i den overskriften. Andre lag har varslet at de vil angripe denne uken i Alpene, og det tror jeg at de kommer til å gjøre. Å si at Touren er avgjort blir for dumt.

– Mye kan skje på fire dager i fjellene. Får du en dårlig dag, så kan du miste flere minutter.

Tagget med: , , , ,

Les også disse