TO AV DE STØRSTE FAVORITTENE: Bob Jungels og Zdenek Stybar er QuickSteps beste kort før morgendagens Flandern rundt. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

– Vi er fire ryttere som kan vinne rittet, og det er vår store fordel

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 6.04.19 18:43

Del på    

Deceuninck-QuickStep kommer inn i Flandern rundt med mye selvtillit.

(procycling.no): Når Flandern rundt går i morgen, er det Deceuninck-QuickStep som må leve med det største favorittstempelet.

Zdenek Stybar troner alene på procycling.nos favorittvurdering før årets andre monument med fem stjerner. Bob Jungels, debutant i De Ronde, har fire stjerner. Philippe Gilbert og Yves Lampaert har henholdsvis to og en stjerne.

Les vår forhåndsomtalen av Flandern rundt her!

Kollektivet til ulveflokken er det som gjør konkurrentene redde. Et godt eksempel på hvordan Quick-Step kan spille ut konkurrentene var forrige fredags E3 BinckBanck Classic, der Bob Jungels kjørte på solo i front, mens Stybar kunne ligge på hjul hos Greg Van Avermaet, Wout Van Aert og Alberto Bettiol og spare krefter og ta spurten.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ifølge E3-vinneren Stybar er det ikke noe sjalusi innad i QuickStep-troppen.

– Selv da Tom Boonen var på laget, kjørte vi aldri bare for ham. Vi starter med fire ryttere som ledere, og det vil aldri forandres. Laget vil ikke bare kjøre for meg. Vi er fire ryttere som kan vinne rittet, og det er vår store fordel, sier Stybar dagen før dagen ifølge cyclingnews.com.

Selv om QuickStep er store favoritter, opplever ikke Stybar noe voldsomt press på prestere.

– Jeg synes ikke vi har så mye press. Kanskje ser det sånn ut fra utsiden, men det er ikke sånn at Patrik Lefevere står i bussen før rittet og sier: Gutter, nå må dere vinne. Jeg hører aldri dette. Selvfølgelig vil alle vinne, men vi har allerede vunnet noen veldig fine ritt hittil, noe som setter oss i en komfortabel situasjon før dette rittet. Hvis vi ikke vinner, må vi bare si at noen var sterkere, eller at vi gjorde en feil og må lære av det. Det kan skje, sånn er sport.

Jungels: – Overraskende å være der oppe med en gang

Bob Jungels vant i fjor sitt første monument da han kom alene til mål i Liège-Bastogne-Liège. I år kjører han Flandern rundt for første gang, men er likevel en av de største favorittene.

Etter å ha fokusert på etapperitt og kuperte klassikere, har han i år også inntatt brosteinsklassikerne.

– Det er overraskende å være der oppe med en gang. Jeg har hatt en god vinter, gode forberedelser i Colombia med et ritt der før jeg kom hit og har prestert bra. Det var en overraskelse, men en hyggelig en, og jeg kan like å bli vant med det, sier Jungels til cyclingnews.com.

Da dette er den luxembourgske mesterens første sesong med brosteinsklassikere, innebærer det også at han har mye å lære.

– Jeg liker det veldig mye. Det er alltid lett å kose seg når man har suksess. Stemningen i laget er alltid god. Det er et vinnende lag. Jeg liker selvsagt å gjøre disse rittene for første gang, og jeg lærer fra ritt til ritt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse