DRØMMESTART: Sam Bennett vant knepent duellen mot Jasper Philipsen. Kristoffer Halvorsen skimter du i bakgrunnen i rosa, og en ivrig André Greipel som var "all over the place" på oppløpet i natt. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

– Han fikk høre det, for å si det sånn

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.01.20 07:41

Del på    

André Greipel med farlig manøver mot Halvorsen på oppløpet. Se video!

(procycling.no): Sam Bennett fikk en perfekt start på Deceunick-Quick Step-karrieren med seier under åpningen av Tour Down Under i natt.

Iren kan bare bli vant til det først som sist: Han mottok et strøkent opptrekk fra danske Michael Mørkøv. Det belgiske stjernelaget fikk dog hard kamp hele veien inn til streken av en opplagt Jasper Philipsen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

21-åringen fadet litt ut på de siste 50 meterne, og da kunne Bennett kontrollere inn til etappeseier.

– Jeg hadde løyet om jeg hadde sagt at jeg ikke følte press på meg for å få den første seieren. Jeg er veldig glad for at den kom i dag, på den første etappen under sesongens første ritt. Jeg kan ikke takke lagkameratene mine nok, fordi resultatet er på grunn av deres fantastiske laginnsats, uttalte Bennett etterpå.

Se video av spurten her!

Greipel dro en «høyre-venstre»

Bak duoen var det et herlig stjernekobbel av spurtere som kjempet om restene. Erik Baska lå i strålende posisjon og overrasket med tredjeplass.

Les også: Slik blir opptrekket rundt Halvorsen

Elia Viviani klarte å komme seg rundt Kristoffer Halvorsen inne ved sperregjerdet og ble nummer fire. André Greipel syklet litt som en full sjømann på oppløpet og ble fem – like foran en ilter sørlending:

– Han fikk høre det, for å si det sånn, melder Halvorsen i retning Greipel via procycling.no.

Først nede på en sjuendeplass finner vi navnet til forhåndsfavoritt Caleb Ewan. Noe som indikerer at hvis du ikke har hodet helt påskrudd i disse tøffe spurtoppgjørene, så raser du et godt stykke nedover resultatlistene. Vinneren av Schwalbe Classic natt til søndag satt elendig plassert «da toget gikk» der framme.

Tok for mye vind

På den siste kilometerne inn mot målgang i Tanunda mener Halvorsen at hans EF Pro Cycling-mannskap endte opp med å ligge feilposisjonert. Det kostet nok nordmannen en enda bedre plassering i den australske heten.

– Du ser de andre spurterne ligger på venstre side hele den siste mila, sier Halvorsen som måtte «spurte inn på rekka» for å få vindskygge bak Erik Baska i fjerdeposisjon ut på oppløpet.

– Dere blir liggende feil?

– Vi går på feil side i dag, ja. Altså der vinden kom ifra og jeg følte at jeg måtte bruke litt mye krefter før spurten gikk.

Det var akkurat slike ting han håpet å unngå når han reiste til WorldTour-åpningen med omtrent hele laget rundt seg. Men det er enklere sagt enn gjort.

– Må opp et hakk til

Bennett, som altså skulle lykkes i første forsøk etter overgangen fra BORA-hansgrohe til Deceuninck – Quick Step uttalte følgende i forkant av rittet:

– De er så utrolig vanskelig å holde posisjonen din under disse rette strekkene inn mot mål, når alle de andre lagene kommer inn og ønsker å gjøre akkurat det samme.

Lytt til Musette-redaksjonens nedtelling til Tour Down Under!

Podkast🎙️: «Kun etappeseier vil gjøre han fornøyd med Tour Down Under»

Og det var et voldsomt bikkjeslagsmål innenfor flamme rouge når så mange toppnavn er invitert til spurtfest.

Etter at Joey Rosskopf (CCC Team) ble henta inn med 35 kilometer igjen til streken, dreide alt seg om spurten på tørre, fine veier i Tanunda.

Erkerivalene Lotto Soudal og Quick Step kjempet om fronten, men flere lag meldte seg på. Mot slutten tok NTT Pro Cycling føringa ved en enslig rytter, mens Quick Step hadde perfekt posisjon med både Mørkøv og Shane Archbold foran Bennett.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dansken tok regien med Bennett på hjulet. Iren hadde igjen Philipsen på bakhjulet sitt, og et durabelig head-to-head-oppgjør viste altså Bennett at han hadde det siste, lille ekstra giret etter oppofrende hjelp fra de nye lagkameratene hans.

LETTET: – Jeg hadde løyet om jeg hadde sagt at jeg ikke følte press på meg for å ta min første seier, uttalte en glad og lettet Sam Bennett etterpå. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

Spurtanalyse: Viviani eller Bennett – hvem får den beste starten?

– Jeg må opp et hakk til, og så tror jeg at jeg brukte litt mye krefter mot slutten. Jeg satser på at den sitter i løpet av uka, melder Halvorsen.

Etappe 4 lukter veldig massespurt under årets Tour Down Under, men det kan også bli én til to sjanser til for spurterne avhengig av rittutviklinga underveis.

PS: Verken TV 2 Sporten eller Eurosport sender årets Tour Down Under. Det går dog an å følge etappene via Global Cycling Networks sendinger via YouTube.

Tagget med: , , , ,

Les også disse