NY I LAGET: Kristoffer Halvorsen debuterer for EF Pro Cycling under Tour Down Under. Laget lover å gi ham full støtte under etappene de forventer kan ende i en massespurt. FOTO: EF Pro Cycling

Slik blir opptrekket rundt Halvorsen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.01.20 10:56

Del på    

Får mer enn halve laget til sin disposisjon.

(procycling.no): Natt til tirsdag norsk tid kommer den første reelle testen for Kristoffer Halvorsen som spydspiss på det nye opptrekkstoget til EF Pro Cycling.

Det er opplagt at mannskapet til Jonathan Vaughters akter å gjøre seg synlige på de to etappene (nummer 1 og 4) der det mest sannsynlige utfallet vil være en massespurt. Går ting slik Halvorsen og EF-laget ønsker, kan det også bli muligheter mot Stirling og Victor Harbour (etappe 2 og 5) også. I sammendraget er det Neilson Powless får fokuset.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I Tour Down Under er det Jens Keukerleire som skal være sisteopptrekker for Halvorsen. Rundt ham skal rutinerte Mitch Docker styre troppene, mens også Tom Scully og unge Jonas Rutsch står til den kvikke nordmannens disposisjon mot slutten av etappene.

– Det er i utgangspunktet fire mann som skal hjelpe meg, så det blir litt spennende, bekrefter Halvorsen overfor procycling.no.

Helt annet fokus mot massespurtene

23-åringen er også ny i laget, men merker allerede en radikal endring fra Team Ineos når det gjelder fokus på spurttrening.

Musette podcast: Er Halvorsen med på «10 riders to watch in 2020»-lista? Lytt her!

Podkast🎙️: «Han kan bli årets Nils Politt»

Det ble satt av tid til både spurting og opptrekk under lagets samling i Girona før jul, og terpingen har fortsatt etter at Halvorsen satte landeveissykkelen på australsk jord tidligere denne uka.

–  Vi har hatt mye fokus mot spurttrening og prioritert det. Både under samlinga, men også her nede. Vi har også kjørt litt opptrekk og skal gjøre mer av det fram mot Down Under. Formen min kjennes egentlig veldig bra ut, så nå gleder jeg meg bare til å komme i gang.

Halvorsen ble også hentet til laget som ny førstespurter, og nå ønsker de å benytte Keukerleire som hans dedikerte opptrekker fram mot Giro d’Italia i mai. Belgieren har nok også ambisjoner for egen del i løpet av klassikerne, men er ikke ukjent med spurtopptrekkets kunst fra tidligere.

– Jeg tror absolutt han er rask nok, jeg har i hvert fall følt det når jeg har syklet bak ham. Jeg vet jo at han har vært i Mitchelton-Scott tidligere og har holdt på litt med spurtopptrekk mens han var der.

Har hjulpet McEwen og O’Grady

I samme periode som Keukeleire syklet for det australske laget (2012-2017) var også Mitchell Docker en del av laget.

33-åringen har blant annet jobbet med Robbie McEwen, Stuart O’Grady og Alan Davis.

– Mitch har holdt på en stund, ja. Han er veldig erfaren, klar i meldingene og veldig ærlig. Jeg tror han kommer til å få veldig mye å si når det gjelder det taktiske og hvordan vi plasserer oss underveis, sier nordmannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HAR IKKE ALTFOR MANGE TRIUMFER: To seirer ble det i fjor, men Kristoffer Halvorsen forteller at han allerede har funnet seg godt tilrette blant nye lagkamerater hos EF Pro Cycling. Dette bildet er hentet fra fjorårets Tour of Norway. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Tidligere i karrieren var Halvorsen kjent som en som likte å ’ordne opp selv’. Da han ble U23-verdensmester i Doha var han mer opptatt av at Amund Grøndahl Jansen skulle passe på bakhjulet hans, enn at han nødvendigvis trengte å trekke opp spurten.

På oppløpet var det heller ingen tvil da nordmannen passerte Pascal Ackermann på utsiden og hentet hjem regnbuetrøya.

EF-proffen er likevel klar på at ting endrer seg litt med de nye rammebetingelsene han opplever i det amerikanske profflaget.

– Når vi først reiser ned hit med et slikt oppsett på laget, er vi nødt til å gjøre ting skikkelig. Vi må legge en god plan, slik at vi ikke havner i en posisjon langt ute på den ene siden og så åpnes spurten på motsatt side. Det dreier seg veldig mye om timing, men vi er også nødt til å ta ting litt som de kommer.

Håper på WorldTour-seier

Da vi i procycling.no intervjuet han i etterkant av sin første proffseier for Team Sky i forbindelse med Sun Herald Tour i 2019, fortalte han oss at målsettingen han hadde satt opp før sesongen lød på 4 UCI-seirer.

Bennett eller Viviani? Les analyse om noen av Doffens konkurrenter her!

Med triumfen på siste etappe av Tour of Norway, endte han opp med to.

– Årets målsetning da?

– Det er 5 UCI-seirer, samt at én av dem skal være fra WorldTour. Det er i hvert fall målet mitt, så får vi se. Jeg tror det er innafor. Jeg føler selv at jeg har tatt et nytt steg i spurtene. I stedet for å bli fem-seks hele tida, håper jeg nå at det skal bli én, to eller tre. Men det er lett å si det. Det er vanskeligere å gjøre det, påpeker han.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det første muligheten til WT-triumf venter altså natt til tirsdag. Senere i år gir han seg også i kast med blant annet Milano-Sanremo, Giro d’Italia og Polen rundt.

Halvorsen og lagkameratene hans kommer i hvert fall til å være godt synlige i feltet denne sesongen med ’knæsj rosa’ trøyer på overkroppen.

– Trives du i de rosa draktene?

– Ja, jeg kan verken si eller mene noe annet. De er de som betaler lønna mi, så da kan jeg ikke klage, sier sørlendingen med et smil om munnen.

PS: Søndag sykles Schwalbe Classic som et ledd i oppkjøringa til Santos Tour Down Under. I fjor veltet Halvorsen i rittet som da het People’s Choice Classic. – Vi prøvde å ta det litt pent der i fjor, men det gikk jo ikke så bra, kommenterer han. – Men det er tirsdag som gjelder, legger han til.

Tagget med: , , ,

Les også disse