TUNGT: Lagkameratene hadde selv ytret ønske om å sykle Brabantse Pijl. Da også Michael Goolaerts etterlatte ønsket det

TUNGT: Lagkameratene hadde selv ytret ønske om å sykle Brabantse Pijl. Da også Michael Goolaerts etterlatte ønsket det, bestemte Veranda´s Willems-Crelan å sende hele laget til starten i belgiske Leuven. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

Felte tårer før start for deres avdøde lagkamerat

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.04.18 14:17

Del på    

Så ble Crelan-rytterne møtt med applaus.

(procycling.no): Med sorte sørgebånd som bar avdøde Michael Goolaerts navn og emneknaggen #All4Goolie! var samtlige Veranda´s Villems-Crelan-ryttere samlet ved starten av Brabantse Pijl, onsdag.

Også rytterne som ikke skulle startet rittet hadde møtt opp for å stå samlet i sorgen.

Det belgiske laget mistet Michael Goolaerts (23) etter at han fikk påvist hjertestans under brosteinsklassikeren Paris-Roubaix. Han døde på sykehuset i franske Lille sent samme kveld.

I samråd med hans etterlatte bestemte laget seg så for å stille på startstreken i den belgiske byen Leuven (i Gooikse-provinsen, flamsk-Brabant).

– Etter å ha vurdert det nøye og fått henvendelser både fra familien til Michael Goolaerts og våre ryttere, bestemte vi oss for å sykle rittet. Brabantse Pijl blir vårt første ritt etter den tragiske bortgangen til en lagkamerat og venne. Det blir det første rittet vi kjører med Michael i tankene våre, skriver laget på egen hjemmeside.

Rytterne møtt med applaus

Goolaerts bortgang ble markert med ett minutts stillhet før den 58. utgaven av Brabantse Pijl startet.

Lagkameratene Sean De Bie, Dries De Bondt, Zico Waeytens, Elias Van Breussegem, Arjen Livyns og Huub Duyn tok oppstilling i forkant av feltet og syklet samlet gjennom den nøytraliserte sonen ut av bykjernen. De ble møtt med applaus av tilskuerne langs veien.

Veranda’s Willems-Crelan-laget hadde utstyrt sykler, følgebiler og lagbussen med emneknaggen #All4Goolie!

Også ryttere fra konkurrerende lag hadde iført seg sørgebånd prydet med 23-åringens kallenavn.

Tok seg ikke for i fallet

En amatørvideo som ble lagt ut via YouTube tirsdag, viser hvordan Goolaerts sykler ut i jordvollen ved siden av løypa uten tegn til at han forsøkte å ta seg for i fallet når han traff underlaget.

Det indikerer at hjertestansen inntraff før han veltet på sykkelen, uten at legene foreløpig har konkludert hva som faktisk skjedde den skjebnevangre dagen.

Kort tid senere fikk han medisinsk assistering av legepersonell. Livet til 23-åringen sto likevel ikke til å redde.

Goolaerts døde med sine nærmeste omkring seg rundt klokka 22:40, søndag kveld, kunngjorde arbeidsgiveren hans i en pressemelding, sent søndag kveld.

Galleri fra starten av rittet i Leuven:

PS: Brabantse Pijl starter i Leuven og har målgang i Overijse rundt 17:30. Feltet skal over 27 kategoriserte stigninger. Edvald Boasson Hagen, August Jensen og Odd Christian Eiking er norske deltakere i rittet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse